14.07.2024.
HomeNovostiKrivična prijava protiv Komšićevog savjetnika: Prebiće te ćika Čeda, ako Željko to...

Krivična prijava protiv Komšićevog savjetnika: Prebiće te ćika Čeda, ako Željko to ne gleda

Po nalogu Trećeg osnovnog tužilaštva u Beogradu, policija će podnijeti krivičnu prijavu protiv lidera LDP-a Čedomira Jovanovića zbog nanošenja lake tjelesne povrede, jer je, kako se sumnja, 18. jula teniskim reketom udario vlasnika Centra za fizikalnu terapiju “Fizio centar” na Novom Beogradu.

Po prijemu krivične prijave, Tužilaštvo će preduzeti dokazne radnje radi krivičnog gonjenja Jovanovića, saopćeno je iz Tužilaštva.

U saopćenju se precizira da je Jovanović prethodno povodom aktuelnih događaja dao izjavu policiji 21. augusta, nakon čega je naloženo da se protiv njega podnese krivična prijava zbog krivičnog djela nanošenje lake tjelesne povrede.

Istom Tužilaštvu već je podnesena krivična prijava protiv Jovanovića i njegove supruge Jelene 19. jula povodom istih događaja. Tu prijavu su podnijeli Žarko Ivković i Dejan Dubajić.

Protiv Jovanovića će biti podnesene još dvije prekršajne prijave, kažu u Tužilaštvu.

Prva zato što je prekršio obavezu samoizolacije s obzirom na to da je neposredno prije incidenta preležao Covid-19.

Također, povodom događaja od 20. jula (opet u vezi sa spomenutim centrom) za prekršaj iz Zakona o javnom redu i miru, u skladu sa prikupljenim obavještenjima od policije.

Povodom spornih događaja, uzete su izjave od prisutnih osoba i pribavljeni su videosnimci, napominje Tužilaštvo.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti