23.07.2024.
HomeNovostiAmerika uvodi sancije ruskim institutima zbog sumnje da rade na proizvodnji biološkog...

Amerika uvodi sancije ruskim institutima zbog sumnje da rade na proizvodnji biološkog i hemijskog oružja

SAD su uvele sankcije protiv pet ruskih naučno-istraživačkih instituta, ukljućujući i institut Ministarstva odbrane Rusije koji je učestvovao u razvoju vakcine protiv virusa korona, navodi se na sajtu Ministarstva trgovine SAD.

SAD sumnjaju da ruski instituti, koje su uvrstili na svoju crnu listu, rade na hemijskom i biološkom oružju. Dokument Biroa za industriju i bezbijednost pri Ministarstvu trgovine SAD objavljen je danas na sajtu Federalnog registra.

Konkretno, na sankcionom spisku našli su se 33. Centralni naučno-istraživački institut Ministarstva odbrane Rusije, 48. Centralni naučno-istraživački institut u Kirovu, 48. Centralni naučno-istraživački institut u Sergijevom Posadu, 48. Centralni naučno-istraživački institut u Jekaterinburgu i moskovski Državni Centralni naučno-istraživački institut za organsku hemiju i tehnologiju.

Podsjetimo, Rusija je 11. avgusta prva na svijetu registrovala vakcinu protiv koronavirusa. Vakcinu su napravili centar “Gamalej” i Ministarstvo odbrane Rusije.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti