14.07.2024.
HomeNovostiKorona premijer: Gdje je sve bio i koga je zarazio neodgovorni Fadil...

Korona premijer: Gdje je sve bio i koga je zarazio neodgovorni Fadil Novalić?

Kako je potvrđeno za Oslobođenje premijer Federacije Bosne i Hercegovine Fadil Novalić je zaražen koronavirusom.

Podsjećamo da je samo prije nekoliko dana premijer Novalić prisustvovao zajedno sa federalnim ministrom za boračka pitanja Salkom Bukvarevićem na “Maršu mira”. Tačnije, priključio se u petak rano ujutru učesnicima na početku treće, ujedno i posljednje, dionice u Mravinjcima.

Ovogodišnji “Marš mira”, 16. po redu, organizovan je u specifičnim uslovima zbog pandemije koronavirusa, a sve zbog mjera predostrožnosti, organizovane su grupe u kojima je manje od 50 učesnika.

Također, premijer Novalić i federalni ministar razvoja, poduzetništva i obrta Amir Zukić 8. jula su posjetili općinu Tešanj gdje su se susreli s načelnikom Općine Suadom Huskićem i privrednicima.

Samo tri dana ranije, tačnije 5. jula Novalić je prisustvovao i promovisanju prve superluksuzne jahte napravljene u BiH. Gala promocija se održala u Sarajevu i izazvala je prilično oštre komentare na društvenim mrežama. Tu noć su donesene restriktivne mjere na nivou Kantona Sarajevo zbog povećanog broja oboljelih od koronavirusa, a veliki broj prisutnih nisu nosili žaštitne maske na licu.

Upravo je Fadil Novalić bio jedan od zvaničnika koji nije imao zaštitnu masku na licu.

U našoj zemlji je do sada ukupno zaraženo 6.981 slučaja koronavirusom.

Piše: Denaida Bašić, Oslobođenje

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti