KONTRADIKTORNI PODACI: “Nakon dvije doze umrlo 8 pacijenata, Hrvatski zavod za javno zdravstvo tvrdi drugačije”

0
epa09111187 A view of doses of Comirnaty (BNT162b2, Biontech / Pfizer) vaccines against COVID-19 at the vaccination hub in the Jean Nouvel pavilion at the fairground in Genoa, Italy, 01 April 2021. The hub for the administration of COVID-19 vaccines opened on 29 March and will be the main hub for Genoa and the Liguria region. EPA-EFE/LUCA ZENNARO

Infektologinja iz KB-a Dubrava Nikolina Bušić rekla je da je umrlo osam pacijenata koji su primili dvije doze vakcine protiv koronavirusa.

“Imali smo i smrtnih slučajevima među njima. Radi se uglavnom o bolesnicima s teškim komorbiditetima i većom životnom dobi. Najmlađi je imao 65 godina. Ukupno ih je bilo osam među ovima koji su dobili dvije doze”, rekla je Bušić za RTL.

Međutim, izvještaj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo navodi nešto sasvim drugo.

Naime, prema njihovim navodima – nijedna vakcinisana osoba nije preminula zbog koronavirusa.

Kontradiktorni podaci

Dakle, podaci iz KB-a Dubrava – govore drukčije. Prosjek godina vakcinisanih i umrlih s koronom ili od nje je 84. Liječnici su se među prvima vakcinisali u Hrvatskoj.

“Otprilike nam je 16 posto djelatnika preboljelo covid, to je ukupno ovu zadnju godinu i nešto. Od toga smo imali 14 djelatnika koji su cijepljeni, a preboljeli covid”, kaže Bušić.

Kaže, svi su imali blaže kliničke slike, ali među njima ima i onih koji se nisu zarazili, a njihovi bliski kontakti iz obitelji su, primjerice, bili pozitivni, prenosi Index.hr.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here