14.07.2024.
HomeNovostiKonaković odgovara SDA-ovcima: Uzalud poredite moju diplomu sa Sebijinom

Konaković odgovara SDA-ovcima: Uzalud poredite moju diplomu sa Sebijinom

Lider Naroda i Pravde Elmedin Konaković je poručio da je pokušaj SDA da izjednači priču o njegovoj diplomi sa diplomom Sebije Izetbegović jednak pokušaju da se izjednači njegov ratni staž sa stažom Bakira Izetbegovića.

– Jednostavno, bračnog para u registrima i arhivama fakulteta nema, koliko god se stranački poltroni trudili da dokažu drugačije. Završio sam Fakultet sporta i tjelesnog odgoja, za svaki ispit su našli prijavu, ocjenu i potpis profesora, indeks u kojem je sve upisano i potpisano. 11 dana trajao je inspekcijski nadzor, već treći put to rade. Nikad u historiji Kantona nije izvršen tako detaljan nadzor – poručio je Konaković.

Kaže da su njegove tri diplome potpisala tri rektora UNSA, Faruk Čaklovica, Muharem Avdispahić i Rifat Škrijelj.

– Svaki je ispit unesen u ISSS sistem i dostupan javnosti u svakom trenutku. Problem famoznih 5 ECTS bodova sa jednog predmeta tokom studija imali su svi studenti na FASTO iz te generacije, stotine njih. Svi su na isti način polagali ekvivalenciju, onako kako je dozvolilo Ministarstvo obrazovanja KS, sve u skladu sa zakonima, na čelu ministarstva u to vrijeme nalazio se Safet Kešo, danas predsjednik OO SDA Novi Grad – rekao je.

Dodaje da nakon ekvivalencije niko nije još jednom branio diplomski rad.

– Stotine studenata koji su prošli isti proces, od poznatijih: Muhamed Konjić, Sabahudin Delalić, Tomislav Cvitanušić, Sejo Bukva, Samir Avdić, Ismir Jusko, mnogo reprezentativaca BiH u sjedećoj odbojci. Dovedite danas na press članove SDA koji su prošli isti proces, Midhata Hubijara, Hazima Bahtanovića, nek’ odgovore na pitanja novinara. Pozovite resornog ministra Safeta Kešu koji je u tom periodu dao saglasnost na takvu proceduru – kazao je Konaković.

Pozvao je predavače iz tog perioda Ajnadžića, Hajriza Bečirovića, Cikotića.

– Pozivam da se o cijelom procesu javno izjasne Kantonalna uprava za inspekcijske poslove koja je vršila nadzor, pozivam da se izjasni Fakultet sporta i tjelesnog odgoja, pozivam UNSA da se izjasni. Tražim da Tužilaštvo KS i ovaj slučaj provjeri po službenoj dužnosti jer nosioci javnih funkcija moraju dokazati legalnost diploma. Laži i napadi zbog diplome nisu krenuli kad sam zatražio provjeru diplome Sebije Izetbegović, napadi su počeli kad smo raskrinkali pokušaj da HDZ ministar Grubeša oznakom tajnosti sačuva dopis iz Zagreba u kojem stoji da je supruga predsjednika SDA falsifikovala javnu ispravu i slagala da je položila 14 ispita u Zagrebu – dodaje Konaković.

Tužilaštvo KS, smatra Konaković, ne radi ništa po toj prijavi.

– O diplomi direktora OSA-e više se ni ne govori, svi znaju da je nema i da nije znao kupiti ni lažnu. Diplome Skake iz Travnika kod mentora Hajriza, Edina Ramića sa Pala, destina vaših kadrova školovanih na Sokocu, nisu nikad ni bile tema. Od starta sam ja spreman na sve pritiske i laži, one o KK Bosni, KSBiH, one prljave o porodici, prijateljima, laži o pogodovanju HDZ-u, na vaše pogrdne nazive, licemjer, izdajnik, gavrilo, adžija, spreman sam bio na sve montirane pravosudne procese koje smo istinama razbili, spreman na vaše hayate, stavove, faktore, i ove nove “neutralne” koje ste kupili našim parama. Nisam samo na to spreman, istinski sam sretan jer sam baš ja vaša prva meta i vaš najveći problem – zaključio je Konaković.

 

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti