23.06.2024.
HomeNovostiKome, gdje i kada u BiH je još uvijek zabranjeno kretanje

Kome, gdje i kada u BiH je još uvijek zabranjeno kretanje

Premda su krizni štabovi u Bosni i Hercegovini značajno ublažili mjere zabrane koje su na snazi od početka pandemije korona virusa, i dalje su ograničena kretanja u Republici Srpskoj i Brčko distriktu.

Naime, kako navode iz BIHAMK-a, na području RS-a na snazi je potpuna zabrana kretanja u vremenu od 22 sata do 5 sati ujutro, a na području Distrikta od 23 do 5 sati.

”Ulazak u BiH nije dozvoljen stranim državljanima, a izuzetak su određene kategorije ljudi (zdravstveni radnici, lica kojima je potrebno liječenje, prekograničnih radnika, službi i timova civilne zaštite, osoba s boravkom u BiH, osoba koje su u tranzitu kroz BiH bez zadržavanja i osoba koje imaju izdatu dozvolu od Vijeća ministara).

Privremeno su zatvoreni svi granični prelazi za pogranični saobraćaj između Hrvatske i Bosne i Hercegovine”, saopćeno je iz BIHAMK-a.

Ulazak u Hrvatsku i Crnu Goru dozvoljen je samo njihovim državljanima, strancima koji imaju prijavljen boravak i vozačima teretnih vozila.

‘Srbija je zatvorila granične prelaze prema BiH za sve prelaske, izuzev za robni promet koji se odvija preko prelaza: Karakaj, Vardište i Rača. Državljani Srbije mogu ući u Srbiju, uz negativan test na COVID19 (ne stariji od 72 sata) i prijavu u konzulatu Srbije u zemlji gdje se trenutno nalaze”, saopćeno je.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti