16.04.2024.
HomeNovostiKo tu koga raspamećuje: Žestoke polemike u vezi sa najavom smjene Vlade...

Ko tu koga raspamećuje: Žestoke polemike u vezi sa najavom smjene Vlade KS

Lideri SDA, DF-a i SBB-a, Bakir Izetbegović, Željko Komšić i Fahrudin Radončić, potvrdili su saradnju, a sudeći prema reakcijama koje su se nizale tokom vikenda, najviše pažnje izazvala je najava rekonstrukcije Vlade KS-a.

KO SDA Sarajevo osvrnuo se na izjave aktuelnog predsjedavajućeg Skupštine KS-a Elmedina Konakovića da su kladionice razlog obaranja Vlade, navodeći da je on “trenutno u fazi u kojoj pokušava sebe predstaviti kao strip-junaka koji se navodno htio obračunati s kladionicama, što su priče za malu djecu”.

– Konaković je zarađivao ogromne novce na promociji kladionica i kocke. Njegova firma Sportcentar je štampala i objavljivala biltene za lutriju i zarađivala velike novce uz pomoć kocke, a u kafićima SC-a organizovala su se i uplatna mjesta. Dakle, Konaković je profitirao preko poroka koji unesrećuje živote i uništava porodice, navode iz SDA.

Demokratska fronta obratila se SDP-u, poručivši njegovim kadrovima da se “u svojoj sumanutoj histeriji” uzalud nadaju porazu države, samo “zato što vam se izmaklo par kantonalnih fotelja”.

– Desiće se samo poraz vaše kukavičke politike, koja nije u stanju ništa drugo, nego da neukusno zanovijeta dok se neko drugi bori za opće interese, kaže se u saopćenju te dodaje da Komšićev uspjeh u vezi s NATO-om SDP dovodi na granice mentalnog rastrojstva.

Iz Naroda i pravde reagovali su na izjave Radončića i Komšića, “u kojima su se na pogrdan način izražavali o imamima i uglednim članovima IZ-a u BiH”.

– Izjava lidera SBB-a da je jedan sarajevski imam radikalan, i to imam džamije u čijem haremu je sjedište reisu-l-uleme, opasna je na više nivoa… Ovakvim neodgovornim izjavama imamima se crtaju mete, a posebno je opasno kad to radi budući ministar sigurnosti BiH, navode iz NiP-a, te “sa gnušanjem” odbacuju i Komšićeve izjave da “Konaković neće dijeliti pare efendijama”.

Predsjednik Naše stranke Peđa Kojović objavio je status u kojem je lideru SDA poručio: “Bakire, možeš mene istjerat iz Bosne, ali Bosnu iz mene ne možeš. Ovo je moja domovina isto koliko i tvoja”.

Oglasio se i SDP, porukom Komšiću o tome kako je sam priznao da ga ne zanima Vlada FBiH, “čime je potvrdio da je DF pijun SDA”.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti