21.06.2024.
HomeNovostiTuzlanske političke vratolomije: Ko je "posljednji Mohikanac" iz SDA, a ko stoji...

Tuzlanske političke vratolomije: Ko je “posljednji Mohikanac” iz SDA, a ko stoji iza četvorke isključene iz stranke?

Tuzlanska SDA je tokom vikenda iz članstva isključila četiri gradska vijećnika, koji su od konstituisanja Gradskog vijeća Tuzla radili suprotno odlukama Kluba vijećnika ove stranke. Iz SDA su poručili da je razlog za isključenje činjenica da su ovi vijećnici glasali protiv pomoći djeci oboljeloj od dijabetesa, dok isključeni vijećnici tvrde da stranka radi protiv njih, jer su se pokazali kao previše uspješni kandidati na lokalnim izborima, piše Oslobođenje.

– Vrh gradske SDA je zavidan na našem uspjehu i osvajanju vijećničkih mandata. To nezadovoljstvo je bilo izraženo u toj mjeri da nam niko ni službeno niti privatno nije čestitao ulazak u Gradsko vijeće Tuzla, saopštili su isključeni vijećnici Šefik Husić, Nusret Muminović, Medina Lolić i Ćerim Rastoder.

Ova četiri vijećnika su u SDA ušla neposredno pred lokalne izbore te su izborila mandate. Osim njih, u Vijeće je ušao još doktor Zijah Rifatbegović, kojem je kasnije dodijeljena pozicija šefa Kluba vijećnika, što ovim vijećnicima nije odgovaralo.

O njihovom ponašanju u Klubu vijećnika organi SDA raspravljali su u nekoliko navrata, a sve je završilo odlukom o isključenju. Kako nezvanično saznajemo, iza ovih vijećnika stoji Smajo Mandžić, nekadašnji poslanik SDA u Skupštini Tuzlanskog kantona, koji je napustio SDA i priklonio se stranci PDA.

S ovom odlukom o isključenju četiri vijećnika SDA je u Gradskom vijeću Tuzla ostala sa samo jednim vijećnikom, što je ubjedljivo najlošija politička pozicija stranke u ovom gradu.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti