21.06.2024.
HomeNovostiKlerikalizam: Kako rashodženi hodža Safet Softić iz Banovića "ureduje" u Islamskoj zajednici...

Klerikalizam: Kako rashodženi hodža Safet Softić iz Banovića “ureduje” u Islamskoj zajednici i “utjeruje” u SDA?

U multimedijalnoj sali Općine Novi Grad sinoć je održana tribina o aktuelnoj političkoj situaciji u Bosni i Hercegovini.

Uvodničari su bili Safet Kešo, predsjednik Povjereništva SDA Novi Grad Sarajevo, Sedad Dedić, član Predsjedništva SDA BiH i potpredsjednici SDA BiH Melika Mahmutbegović i Safet Softić.

Potpredsjednik SDA koji je istovremeno i predsjednik Sabora Islamske zajednice u BiH iskoristio je priliku i prokomentarisao odlaske iz SDA, uz poziv da oni koji su otišli, vrate ono što su sa sobom odnijeli, jer to nije njihovo:

“Mi na ovom putu nailazimo na svakakve izdaje, ali to nije odlika samo našeg vremena. SDA je bila predmetom testiranja raznih karijerista, ambicioznih ljudi koji od stranke žele napraviti svoj bankomat i crpiti korist za sebe. Ali koliko god su velike i brojne izdaje, mi znamo da za SDA nema alternative. Ko nije spreman na borbu i čvrstinu, neka ide slobodno. Ali problem je što oni SDA napuštaju s onim što nije njihovo. Oni dobiju poslaničke mandate koji znače pozicije u društvu, ali kada napuste SDA oni sve nose sa sobom, kao da je njihovo. Neka im je sretan put, ali neka vrate ono što nije njihovo. A vama hvala na odzivu i ovom skupu, ali i činjenici da niste izdali, da ste ostali uz SDA i Safeta Kešu, čovjeka koji će sigurno naći put da se stranka stabilizira u Općini Novi Grad”, poručio je Softić.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti