14.07.2024.
HomeNovostiKladi li se Kukić na sigurno: Zašto kandidat PDA za gradonačelnika Tuzle...

Kladi li se Kukić na sigurno: Zašto kandidat PDA za gradonačelnika Tuzle nije Alen Kamerić, već Jasmin Imamović?

Stranka kontroverznog banovićkog vođe, privrednika, sindikaliste  i političara Mirsada Kukića (PDA) povukla se iz utrke za gradonačelnika Tuzle. Zašto?

Poznato je da je Kukić agresivan u politici i biznisu, da je hazarder, borac, ako treba i blefer starog kockarskog kova, pa je time njegovo odustajanje od fotelje gradskog faraona u Tuzli zagonetnije. Stvarno zašto?

Naravno da Kukić nije zainteresiran za gradsku poziciju u Tuzli jer je njegova CIPS adresa u Banović Selu, a njegovi interesi u RMU Banovići, a vjerovatno je mudro procjenio da u “crvenoj” Tuzli nije baš omiljen. Tuzlaci mu i dan danas zamjeraju što je, dok je drmao Tuzlanskim kantonom, u javnu administraciju i javne firme zaposlio svu familiju, komšije i djecu poslovnih prijatelja iz Banovića i okolnih sela. No, nije se nužno iz PDA morao samokandidirati Kukić. Ima PDA još kandidata za funkcije i mandata. Zar ne?

Jedan od izglednijih kandidata za izbor gradonačelnika Tuzle bio je i dr. Alen Kamerić, nekadašnji ministar zdravlja u Vladi Tuzlanskog kantona. Njegovo ime već se pominjalo u nezvaničnim lokalnim krugovima. Pa, kako je i zašto odjednom nestao iz svih priča i prognoza?

Navodno je Azmir Husić, drugi po utjecaju u PDA poslije Kukića, izvršio pritisak da se odustane od kandidature za gradonačelničku fotelju u Tuzli kako bi se time ojačala pozicija Jasmina Imamovića, odnosno kako se ne bi “rasipali” glasovi na više kandidata. Da li je šta Husić od Imamovića tražio zauzvrat, nije poznato.

Nije poznato ni koliko će ovo odustajanje prije same trke koštati PDA, koja je na ovim lokalnim izborima na prekretnici. Ili će ostvartiti izborne rezultate u lokalnim sredinama, ili će nestati pod teretom pohlepe i nezajažljivosti karijerista iz vlastitih redova, nedoslijednih preletačevića iz SDA jata.

Kako god bilo, dogovor je pao, rodila se “koalicija” i valja je Kukiću, Husiću i Imamoviću ljuljati…

 

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti