24.05.2024.
HomeNovostiKinezi hospitalizirani u Sarajevu negativni na korona virus

Kinezi hospitalizirani u Sarajevu negativni na korona virus

Trojica državljanina Kine koja su dovedena na Klinički centar Univerziteta u Sarajevu nisu zaražena korona virusom.

Kineski državljani bi uskoro mogli biti pušteni na kućno liječenje, prenosi Anadolija.

Direktorica KCUS-a Sebija Izetbegović je ranije kazala da su pacijenti pokazivali simptome prehlade i ne dolaze iz regije koja je pogođena korona virusom.

Turisti iz Kine su od subote pod nadzorom KCUS-a, a ranije je saopćeno da će biti u Kliniku za plućne bolesti “Podhrastovi”, izvijestila je novinarka Al Jazeere Lejla Nezirović.

Ranije je ministrica zdravstva Kantona Sarajevo Amela Sofić rekla da se na Klinici za plućne bolesti “Podhrastovi” pravi izolatorij za slučajeve korona virusa te da razloga za paniku nema.

‘Sigurno će doći u BiH’
Isto je kazala i Izetbegović, dodavši da se vlasti trebaju pobrinuti za nabavku zaštitne opreme.

Korona virusa u Bosni i Hercegovini i dalje zvanično nema, ali kako tvrdi šef Klinike za infektivne bolesti KCUS-a Rusmir Baljić, “nije pitanje hoće li korona doći u Bosnu i Hercegovinu, jer će ona sigurno doći”.

Baljić je to izjavio na vanrednoj konferenciji za novinare u Sarajevu, koja je sazvana nakon sve učestalijih glasina o širenju korona virusa u Bosnu i Hercegovinu, potpomognutih informacijama o prvom registriranom slučaju u susjednoj Hrvatskoj.

“Šire se panične informacije da ima zaraženih. Istina je da su u KCUS dovedena trojica Kineza. Riječ je o turistima koji su stigli u Bosnu i Hercegovinu sa simptomima prehlade”, rekla je Izetbegović.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti