Kalesija: Džafić izgubio od Kalunića za jedan glas

0

CIK BiH je danas objavio utvrđene konačne rezulate lokalnih izbora u BiH održanih ove godine.

Nakon finalnog brojanja, kandidat SDA Kulanić Zijad je pobjednik izbora sa 5.580 glasova ispred Seada Džafića (NBL) koji je imao 5.579 glasova.

Jedan glas je presudio u tijesnoj utrci za mjesto načelnika Kalesije.

Inače, Centralna izborna komisija Bosne i Hercegovine objavila je konačne rezultate lokalnih izbora u Bosni i Hercegovini.

U Centralni birački spisak za lokalne izbore u Bosni i Hercegovini, koji su održani 15. novembra, upisana su ukupno 3.283.194 birača, utvrdila je Centralna izborna komisija Bosne i Hercegovine.

Izbori su raspisani za 64 općinska vijeća u entitetu Federacija Bosne i Hercegovine, 56 skupština opština u bh. entitetu Republika Srpska, 120 načelnika općina u Bosni i Hercegovini, 14 gradskih vijeća u Federaciji, sedam skupština gradova u RS-u te 22 gradonačelnika u Bosni i Hecegovini.

Na lokalnim izborima učestovalo je ukupno 543 politička subjekta, i to 129 političkih stranaka, 262 neovisna kandidata, 72 koalicije, devet listi neovisnih kandidata i 71 neovisni kandidat pripadnik nacionalnih manjina. Za lokalne izbore ovjereno je 30.809 kandidata.