24.02.2024.
HomeNovostiKako se "europski posjet" pretvorio u hercegovačko sijelo: Von der Leyen i...

Kako se “europski posjet” pretvorio u hercegovačko sijelo: Von der Leyen i Rutte sinoć nisu htjeli večerati s Čovićem i Plenkovićem, plan je propao

Hrvatska delegacija na čelu s premijerom Andrejem Plenkovićem sastala se sinoć u Sarajevu s delegacijom HDZ-a BiH koju je predvodio predsjednik te stranke Dragan Čović.

Sastanak se održao u poznatom sarajevskom restoranu “4 sobe gospođe Safije”, a u Čovićevoj delegaciji bili su predsjednica FBiH Lidija Bradara, kao i predsjedavajuća Vijeća ministara BiH Borjana Krišto.

Iako se prvobitno očekivalo da će na večeri biti i nizozemski premijer Mark Rutte i predsjednica Europske komisije Ursula von der Leyen, oni se ipak nisu pojavili, tako da se sastanak pretvorio u susret predstavnika hrvatskog i bosanskohercegovačkog HDZ-a, piše Nacional.hr.

Podsjećamo, hrvatski premijer Andrej Plenković jutros se nije pojavio na sastanku u zgradi Predsjedništva BiH u Sarajevu. Poznat je i razlog: premijer RH se nije pojavio zbog člana Predsjedništva BiH Željka Komšića, iako je bilo najavljeno da će biti nazočan.

Članovi Predsjedništva BiH Željko Komšić, Željka Cvijanović i Denis Bećirović dočekali su tako samo predsjednicu Europske komisije Ursulu von der Leyen i nizozemskog premijera Marka Ruttea.

Razlog za izbivanje premijera Plenkovića je, barem kako tvrde bosanskohercegovački mediji, Željko Komšić kojeg dužnosnici u Hrvatskoj ne smatraju “legitimnim članom Predsjedništva BIH iz reda hrvatskog naroda”.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti