20.06.2024.
HomeNovostiKako je Šukalo "šuknuo" Dodiku: Ali, stvarno - ko je Marko Šukalo?

Kako je Šukalo “šuknuo” Dodiku: Ali, stvarno – ko je Marko Šukalo?

Šukalo, koji je i pomoćnik generalnog sekretara u Vladi RS, kod sebe je imao 0,80 grama kokaina i jednu tabletu koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu ekstazi, potvrdili su iz policije.

U trenutku kad je priveden, bio je pod dejstvom droge.

Inače, Šukalo, koji je donedavno bio nepoznat javnosti, bio je Dodikov čovjek od povjeranja za izradu seta zakona o vraćanju nadležnosti sa nivoa BiH na nivo RS.

Njegovo zaduženje bilo je kreiranje zakona kojima bi se u Republici Srpskoj uspostavili ponovo organi koji trenutno djeluju na nivou BiH. On je trebalo da bude i glavna osoba za promjenu Ustava RS i njegovo prilagođavanje novonastaloj situaciji.

U posljednje vrijeme pojavljivao se sporadično u medijima u funkciji Dodikovog savjetnika za pravna pitanja komentarišući upravo nadležnosti entiteta i države BiH.

Predstavljao se kao publicista, besjednik i master prava. Iako nije imao nikakvog radnog iskustva, Šukalo je za kratko vrijeme nakon završenog fakulteta dobio posao pomoćnika generalnog sekretara u Vladi, a zatim i Dodikovog savjetnika u stranci.

Prije toga postao je odbornik SNSD-a u skupštini grada Gradiška.

Kako je govorio, njegov motiv za bavljenje politikom je očuvanje RS, srpskog naroda i srpske autentičnosti.

Iako se za njega nije mnogo čulo u ostatku zemlje do jučerašnjeg hapšenja, Šukalo je dobro poznat javnosti u rodnom gradu. Pokušaji da se predstavi kao odličan student prava, pisac, pjesnik, te ambiciozan i mlad političar uvijek su bili u drugom planu, jer je Šukalo za sobom konstantno vukao afere koje su se nizale shodno njegovom napredovanju u politici.

Prije nego je zapao u probleme sa kokainom, Šukalo se „proslavio“ porno uratkom koji je procurio u javnost prije nekoliko mjeseci. Kako su tada objavljivali pojedini mediji, Šukalo se hvalio video snimkom na kojem ima seksualne odnose sa jednom djevojkom, te ga je dijelio prijateljima i poznanicima.

Ipak, sve se to brzo zataškalo i zaboravilo, a Šukalo nije snosio nikakve posljedice, iako je već tada njegovo ponašanje bilo diskutabilno.

Da stvar bude još gora, „on je čak dobio i zabranu prilaska djevojci sa kojom je snimao taj video, jer ju je navodno opsjedao“, ispričao nam je jedan njegov poznanik.

Pored toga, Šukala radnici u Sekretarijatu Vlade opisuju kao bahatog rukovodioca koji nije omiljen svojim podređenima koji su morali da beskompromisno izvršavaju njegova naređenja, bez obzira šta to bilo.

Vlada RS traži udaljenje Marka Šukala!

Generalni sekretar Vlade Republike Srpske uputio je danas zahtjev Vladi za udaljenje iz republičkih organa uprave Marka Šukala, pomoćnika generalnog sekretara za pravne i opšte poslove, rečeno je Srni u Vladi Republike Srpske.

Zahtjev je upućen zbog toga što je Šukalo svojim nedoličnim ponašanjem nanio štetu ugledu Vlade Republike Srpske.

Buka / Vidiportal

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti