18.04.2024.
HomeUncategorizedKako je mostarski poduzetnik unio koronavirus u bolnicu: "Bol bolujem, nikom ne...

Kako je mostarski poduzetnik unio koronavirus u bolnicu: “Bol bolujem, nikom ne kazujem…”

Krizni stožer Ministarstva zdravstva, rada i socijalne skrbi HNK potvrdio je kako su prekjučer u SKB Mostar primljena 2 pacijenta sa šireg područja Mostara – otac i sin, po njihovom navodu, bez pozitivne epidemiološke anamneze, s respiratornim teškoćama i upalom pluća, koji su potom smješteni na Odjel za plućne bolesti.

 

Oni su u SKB Mostar testirani na COVID-19, te je za oca utvrđen pozitivan, a za sina negativan rezultat.

Odmah nakon te objave vlada HNK usvojila je Informaciju o svemu dosad učinjenom po pitanju mjera preveniranja pojave koronavirusa u HNK i donijela zaključke kojima je, uz ostalo, sve mjerodavne institucije vlasti u HNK zadužila da maksimalno pojačaju provedbu svih restriktivnih i raspoloživih mjera s ciljem sprječavanja širenja koronavirusa.

No, „Slobodna Bosna“ doznaje kako se u centru skandala prvog slučaja zaraze koronavirusom nalazi poznati mostarski poduzetnik (ime i prezime poznati redakciji).

Nevjerovatno zvuči i podatak kako se navedeni poduzetnik odlučio, u jeku jedne od najvećih kriza u povijesti Italije, otići na odmor upravo u  tu zemlji, i što je još gore, na taj put povesti i svog sina.

No, tu nije kraj skandalima i nepromišljenim potezima.

Nakon povratka iz Italije i prvih simptoma bolesti, koji su se manifestirali respiratornim problemima koji su ukazivali na upalu pluća, zatražio je pomoć svoga prijatelja, liječnika s kojim je i u svojevrsnim rodbinskim vezama. Taj ga je liječnik primio na odjel, navodno, bez prethodnog testa na koronavirus, iako je sve ukazivalo na simptome kojim su upoznati svi medicinski radnici u svijetu. Nakon što je test na koronavirus urađen i kada su već stigli preliminarni rezultati, poduzetnik je priznao medicinskom osoblju da je bio u krizom zahvaćenim područjima u Italiji i tada je nastala cijela panika.

No, nije zavladala panika samo u klinici, među doktorima i osobljem koji su s njim bili u kontaktu, nego i među njegovim prijateljima i poslovnim partnerima. Svi oni su u panici jer strahuju da su se u kontaktu s njim zarazili, a to su nam potvrdili neki od njih otkrivajući kako se prije hospitalizacije poduzetnik, navodno, mogao vidjeti u apotekama i kafićima u gradu.

Kako god završila mostarska drama, dokaže li se da je liječnik prekršio pravila službe i bez prethodne provjere na odjel za plućne bolesti dozvolio ulazak pacijenta zaraženog koronavirusom zaslužuje najstrožiju kaznu, a poduzetnika će neodgovorni potez svakako pratiti dok je živ.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti