24.07.2024.
HomeNovostiKako je Erdogan ponizio Putina pred kamerama u Teheranu

Kako je Erdogan ponizio Putina pred kamerama u Teheranu

Predsjednik Turske Recep Tayyip Erdogan se sastao s predsjednikom Rusije Vladimirom Putinom, koji u Iranu boravi radi Trilateralnog samita u Astana formatu. Prvi sastanak licem u lice dvojice lidera, otkako je počeo rusko-ukrajinski rat, održan je u Međunarodnoj konferencijskoj dvorani u Teheranu.

Predsjednici su se rukovali prije sastanka te imali priliku za kraća obraćanja, no ono što je mnogima upalo u oči jeste skoro jednominutno Putinovo čekanje da se pojavi Erdogan. Primjetila je to i Joyce Karam, američka analitičarka i profesorica Univerzitetu George Washington.

“Ovih 50 sekundi koliko je Erdogan natjerao Putina da čeka, izgledajući rastrojeno pred kamerama, dovoljno govori koliko se toga promijenilo nakon Ukrajine”, napisala je Karam na svom Twitter profilu i otkrila da bi je ovo “slatka osveta Erdogana kojeg je 2020. godine Putin ponizio kada ga je natjerao da čeka 2 minute” tokom jednog susreta u Rusiji.

“U Iranu 2022. godine, mnoge stvari su se okrenule. Nije mala stvar što je Anadolija, novinska agencija turske vlade, snimila Putinovo lice u krupnom planu”, napisala je Karam.

(SB)

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti