27.05.2024.
HomeSportDavor Kadić napustio klupu Slobode: Ne vidim se više tu jer neke...

Davor Kadić napustio klupu Slobode: Ne vidim se više tu jer neke stvari nemaju veze sa sportom

Davor Kadić nije više trener RK Slobode, piše tuzlalive.ba.

Prema nezvaničnim informacijama, Kadić je jutros o odlasku napisao poruku i napustio Slobodinu grupu na messengeru.

Trenersku klupu preuzeo je nakon sjajne igračke karijere u januaru proške godine. U tek završenoj sezoni, Kadić je Slobodu doveo do četvrte pozicije na prvenstvenoj tabeli.

U septembru prošle godine i u maju ove Kadić i Sloboda su osvojili dva trofeja Kupa BiH, tako da je vijest o njegovom razlazu s upravom kluba pravo iznenađenje, jer se očekivalo da će ekipu voditi i u Evropi, gdje je klub preko RS BiH prijavljen EHF-u.

Tragom vijesti o odlasku, kontaktiran je Davor Kadić.

“Jutros sam saopštio u klubu da se više ne vidim tu, jer neke stvari nemaju veze sa sportom”, rekao je Kadić za tuzlalive.ba.

Kaže da mu je “jako žao što je došlo do rastanka sa RK Sloboda, ali da neke stvari jednostavno nisu mogle da se ignorišu”, kazao je ne želeći da iznosi suštinu problema.

“Neke stvari tu već duže vrijeme nisu štimale. Nisu bile bas sportske, barem ne u domenu sporta kojim sam se bavio. Da sam odlučio da zažmirim preko svega, to stvarno više ne bih bio ja. Tako da sam prvenstveno odlučio da produžim ugovor sam sa sobom”, objasnio je suštinu.

No, ističe da mu je drago što je bio dio tima koji je ostvario istorijski uspjeh rukometa i sporta u Tuzli.

“Nadam se da će Sloboda nastaviti tamo gdje smo mi počeli. Ovom prilikom bih se zahvalio predsjedniku i potpredsjedniku kluba na saradnji. Oni sigurno imaju namjere da dovedu Slobodu do samog vrha, što im ja iskreno i želim. Međutim, svakako će tu trebati i malo rukometnog znanja ljudi koji su oko njih”, naglasio je sada već bivši trener Slobode.

Izrazio je nadu da će rastanak s ljudima iz kluba biti korektan.

“Sloboda će uvijek biti dio mene, ali mislim da je ovo trenutno najbolje rješenje za sve nas”, zaključio je Kadić.

Očekuje se da će se ovim povodom oglasiti i čelnici Slobode da javnosti objasne šta to “nije štimalo u ekipi, a nema veze sa sportom”.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti