19.06.2024.
HomeNovostiDa li će respirator iz Gradačca biti testiran i na Fadilu Novaliću?

Da li će respirator iz Gradačca biti testiran i na Fadilu Novaliću?

U prisustvu britanskog ambasadora u BiH Matta Fielda Centar za testiranje i evaluaciju medicinskih uređaja (MD-TEC) iz Velike Britanije, kompanija TMD Group Gradačac i Univerzitetski klinički centar Tuzla potpisali su jučer sporazum kojim je dogovoreno kliničko ispitivanje prototipa respiratora, koji je dizajnirao i proizveo TMD Group, na ovoj medicinskoj ustanovi.

Prošle godine, u jeku pandemije Covid-19, kompanija TMD Group iz Gradačca dizajnirala je i proizvela prototip respiratora, koji je prošao detaljno testiranje u Centru za testiranje i evaluaciju medicinskih uređaja (MD-TEC) iz Velike Britanije. Na red je došla najkritičnija faza procesa – kliničko ispitivanje ovog medicinskog uređaja, što do sada nikada nije rađeno u BiH. Ovo je značajan korak u procesu certificiranja prototipa respiratora u skladu sa najvišim međunarodnim standardima, nakon čega bi se ispunili uslovi za početak obimnije proizvodnje.

“Siguran sam da će biti otvorene nove mogućnosti za certificiranje, proizvodnju i prodaju”, rekao je Field, saopćeno je iz Ambasade Velike Britanije u BiH.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti