25.07.2024.
HomeNovostiKad svemoguće stranke i neiživljeni lideri kadroviraju: Stjuardesa prizemljena u ministarskoj fotelji

Kad svemoguće stranke i neiživljeni lideri kadroviraju: Stjuardesa prizemljena u ministarskoj fotelji

Nakon što je ostavku podnijela Jasna Agić na mjesto ministrice za rad, socijalnu politiku, raseljena lica i izbjeglice, stranka koja ju je kandidovala, SBB, na njeno mjesto je predložila novu osobu, Anelu Mešić. Pohvalno je to što je na ministarsko mjesto opet preložena žena. Međutim, pitanje je šta Anelu Mešić, osim stranačke pripadnosti, kvalifikuje za dužnost na koju je kandidovana.

Naime, u biografiji koju je Mešić dostavila može se vidjeti da je najveći dio svog radnog vijeka provela kao stjuardesa u nekoliko aviokompanija, uglavnom stranih, od Saudi Arabia Airlines, do Hermes Airlines iz Grčke. Kao član osoblja u putničkim avionimaa prošla je različite pozicije, od “obične” stjuardese, do šefice kabinskog osoblja na VIP letovima.

Uzlijetanje i slijetanje

Mešić se na “vazdušnim” poslovima zadržala nepunih šest godina, od juna 2009. do februuara 2015. godine.

Prema biografiji koju je dostavila, prije “uzlijetanja”, u vrijeme dok je studirala na Saobraćajnom fakultetu u Sarajevu, bila je administrator u jednoj nevladinoj organizaciji.

Nakon što se “prizemljila”, barem prema njenoj biografiji, počela je raditi u dvije turističke agencije paralelno. Prvo se u januaru 2016. godine zaposlila u agenciji Royal Tranel, gdje je trenutno direktorica, a od juna 2017. radi i kao projekt menadžerica u agenciji Magical Bosnia.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti