Kad popovi orgijaju: Ruski patrijarh smijenio dvojicu episkopa zbog sudjelovanja u homoseksualnim orgijama!

0

Patrijarh moskovski i sve Rusije Kiril smijenio je u utorak episkope Ignjata Buzina i Ignjata Tarasova koji će biti izvedeni pred crkveni sud nakon što su ruski mediji objavili čitav niz fotografija koje ukazuju na to da su sudjelovali u homoseksualnim orgijama.

Prvi arhijerej Ruske pravoslavne crkve objavio je svoju odluku na službenim stranicama, navodeći da je ‘zaprimio poruke koje sadrže dokumentirane optužbe protiv spomenutih arhijereja za crkvena krivična djela’. U patrijarhovom rješenju ne precizira se o kojim se konkretno prijestupima radi.

Kako piše srpski Blic, ruski mediji su još prošlog mjeseca objavili čitav niz ‘škakljivih’ pisama i fotografija o načinu života dvojice episkopa koji su se, ukoliko je objavljeni materijal autentičan, teško ogriješili o crkveni moral.

Prema navodima ruskih medija, episkop Ignjat Buzina navodno je fotografiran tokom homoseksualnog odnosa, a među objavljenim materijalima nalaze se navodni dokazi da je sa svojim suradnicima homosedsulane odnose imao i episkop Ignjat Tarasov.

Episkopa Ignjata Tarasova. optužio je bivši redovnik u činu ipođakona, u pravoslavnoj crkvi zaduženih za pomaganje svećenicima tokom bogoslužja. Ipođakon, koji je živio u blizini sabornog hrama, posvjedočio je da je s ostalim mladim svećenicima bio zlostavljan i primoravan sudjelovati u pijanim homoseksualnim orgijama. Ukoliko bi mladi svećenici odbili sudjelovati u orgijama, starije kolege primoravali bi ih na odnose koristeći tehnike psihološke manipulacije.

Prije ruskih portala detaljna svjedočenja popraćena skandaloznim fotografijama svećenika objavljena su na ruskoj društvenoj mreži Odnoklasniki, namijenjenoj za spajanje nekadašnjih školskih kolega, a citirana je i prepiska između prozvanih svećenika.

Episkop Ignjat Tarasov obratio se vjernicima putem YouTubea, negirajući optužbe koje je nazvao ‘vrlo suptilnim i sofisticiranim načinom borbe protiv Crkve’. Pitom je ocijenio da su slične optužbe upućene i drugim arhijerejima, a istovremeno je prozvao Zapad, za koji tvrdi da ‘savršeno razumije da je Ruska crkva jedina konsolidacijska snaga u Rusiji’.

Buzin i Tarasov dolaze izSankt Peterburga i obojica su bila kadrovski miljenici aktualnog patrijarha Kirila.

O postojanju moćnog homoseskuaalnog lobija unutar Ruske pravoslavne crkve prvi je javno progovorio protođakon Andrej Kurajev, jedan od najutjecajnijih ruskih teologa. Nakon što je prije šest godina ustvrdio da je Moskovska patrijaršija ‘licemjerna jer, prateći politiku Vladimira Putina, vodi križarski rat protiv homoseksualaca, a istovremeno u svojem episkopatu ima desetine homosesualaca-arhijereja’. Kurajev je smijenjen i pozvan na crkveni sud pod javno još nepoznatim optužbama. Uz to, Kurajev je uvjeren da su svećenici homosesualne orijentacije učestalo pod kontrolom tajnih službi.