01.03.2024.
HomeNovostiJoš jedno ubistvo muškarca u RS-u za koje je osumnjičena njegova partnerica

Još jedno ubistvo muškarca u RS-u za koje je osumnjičena njegova partnerica

Milica M. (31) koja je osumnjičena za ubistvo partnera Zvonimira Stefanovića (53) u Banjoj Luci, jučer je pozvala komšiju i rekla mu da dođe jer je njenom partneru pozlilo, saznaju “Nezavisne novine”.

Kako saznaju žrtva i osumnjičena žena posljednjih nekoliko mjeseci živjeli su zajedno u u banjalučkom naselju Borik gdje se jučer desio zločin, a prethodno je ona tu neko vrijeme živjela sama.

Muškarac ispitan u svojstvu svjedoka

Izvor “Nezavisnih” rekao je da je u ovom slučaju u svojstvu svjedoka ispitan muškarac iz susjedne zgrade jer ga je pozvala osumnjičena Milica M. zbog čega je jučer i došao u stan gdje je pronađeno Stefanovićevo tijelo.

– Prema dosadašnjim saznanjima, Milica je pozvala poznanika koji živi u tom bloku i pitala ga može li doći jer je njenom partneru pozlilo, a on je navodno došao da vidi šta mu se desilo – rekao je naš izvor.

Stefanović je, kako se sumnja već tada bio mrtav, ali oko njega nije bilo krvi i postoji mogućnost da je to čišćeno kako bi se prikrio zločin.

Također, njihov izvor navodi da je navodno muškarac prodrmao Stefanovića da ga pokuša probuditi, ali je uočio ranu po i pozvao hitnu.

Stefanović imao burnu prošlost

Nažalost ljekari mu nisu mogli pomoći i konstatovana je smrt. Budući da su u stanu zatečeni muškarac i žena, policija ih je odmah oboje privela radi istrage.

Međutim, svjedok je nakon ispitivanja pušten, dok je žena zadržana.

Inače, u stanu u Beogradskoj ulici policija je jučer zatekla tijelo sa ubodnom ranom u predjelu grudnog koša.

– Na licu mjesta izvršen je uviđaj pri čemu je konstatovano da se radi o krivičnom djelu ubistvo, koje je izvršeno od strane nepoznatog počinioca. Tužilac je naložio da se preduzmu sve istražne mjere i radnje na rasvjetljavanju krivičnog djela i otkrivanju počinioca. Naložena je i obdukcija koja će biti izvršena u Zavodu za sudsku medicinu Republike Srpske – saopštili su iz OJT Banja Luka.

Stefanović je od ranije poznat kako pišu mediji, imao burnu prošlost i operativno je dovođen u vezu sa zloupotrebom narkotika.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti