14.07.2024.
HomeNovostiJoš jedna stranačka firma na izdisaju: Gubitak HT Eroneta za 6 mjeseci...

Još jedna stranačka firma na izdisaju: Gubitak HT Eroneta za 6 mjeseci ove godine veći je od 3 miliona KM

Prema njenim riječima, kompanija je i prošle godine u istom periodu poslovala sa gubitkom, a ovogodišnji rezultat je lošiji za 884.000 KM, ali se očekuje stabilizacija u poslovanju do kraja godine, saopšteno je iz HT Eroneta.

Izvršni direktor za marketing, prodaju i korisničku podršku “HT Eroneta” Tomislav Ruk rekao je da kompanija na kraju prvog polugodišta ove, u odnosu na isti period prošle godine bilježi pad ukupnih poslovnih prihoda od 7,8 posto, od čega se 4,8 posto odnosi na maloprodajne aktivnosti, a 20,1 odsto je uticaj veleprodaje u vidu smanjenja prihoda.

Iz ove kompanije navode da je situacija prouzrokovana pandemijom virusa korona uveliko utjecala na uslove poslovanja, kako drugih firmi u BiH i svijetu, tako i na poslovanje Eroneta.

“Samo otvaranje ove poslovne godine za HT Eronet bilo je izuzetno dobro, što su potvrđivali poslovni rezultati za prvi kvartal. Nažalost, na samoj polovini prvoga polugodišta dolazi do krize prouzrokovane COVID-19 pandemijom, tako da se preko noći mijenja način rada i djelovanja, dolazi do promjene ukupnog poslovnog okruženja, što se posebno ogleda u promjeni navika korisnika”, ističe se u saopštenju.

Iz Eroneta navode da se novonastala situacija najviše odrazila na segment pripejd mobilne usluge zbog ograničenog kretanja korisnika, kao i roming i interkonekcijske usluge unutar veleprodajnog poslovanja, primarno uzrokovano odsustvom turističkih aktivnosti u BiH.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti