20.06.2024.
HomeNovostiJoš devet zaražeih u Tuzlanskom kantonu, među njima i dvoje maloljetnika

Još devet zaražeih u Tuzlanskom kantonu, među njima i dvoje maloljetnika

Na području Tuzlanskog kantona registrirano je devet novih slučajeva zaraze koronavirusom, nakon što je u Zavodu za mikrobiologiju Univerzitetskog kliničkog centra u Tuzli analizirano 57 uzoraka, potvrđeno je iz Kantonalnog kriznog štaba Ministarstva zdravstva.

Kako je rekla ministrica zdravstva TK Dajana Čolić, od ukupno 55 osoba registriranih na području Tuzlanskog kantona, njih 36 je u klasteru Centra za srce, 13 je u klasteru Srednja Špionica, a jedno u Lukavcu.

Novi klasteri

Pojavili su se i novi klasteri, i to u Sapni, Banovićima i Gračanici sa po jednom osobom, a aktivan je i novi klaster u Tuzli, gdje je, također, prisutna jedna osoba.

U tuzlanskom UKC-u hospitalizirani su muškarac te jedno dijete iz Gračanice.

Kada je riječ o djetetu iz Gračanice, ono je u tuzlansku bolnicu dovedeno u febrilnom stanju, a također mu je potvrđena zaraza koronavirusom.

Oba pacijenta trenutno su hospitalizirana u izolatoriju Klinike za zarazne bolesti u UKC-u Tuzla.

U izolaciji dio osoblja Doma zdravlja u Sapni

Prvi slučaj zaraze koronavirusom zabilježen je na području Sapne, a kako je potvrđeno iz tamošnjeg kriznog štaba, riječ je o muškarcu koji je bio na radu u Banjoj Luci.

Njegovi najbliži kontakti već se nalaze u izolaciji, testirani su na koronavirus, a brisevi su upućeni na analizu u Tuzlu.

U izolaciji se nalazi i jedan dio osoblja Doma zdravlja u Sapni, s obzirom na to da je zaraženi muškarac s njima bio u kontaktu.

U Univerzitetskom kliničkom centru u Tuzli ukupuno je hospitalizirano 16 pacijenata, četiri su u Centru za srce, jedno u bolnici u Brčkom, jedno je premješteno u drugi kanton zbog nastavka liječenja, a 32 osobe se nalaze u kućnoj izolaciji.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti