19.04.2024.
HomeNovostiJoš 14 osoba pozitivno na koronavirus u RS-u

Još 14 osoba pozitivno na koronavirus u RS-u

U posljednja 24 sata u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske i Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske izvršeno je testiranje 529 laboratorijskih uzoraka, a virus korona (SARS-CoV-2) potvrđen je kod još 14 osoba u Republici Srpskoj.

Riječ je o četiri muškarca i deset žena. Dvije osobe muškog spola su srednje životne dobi i dvije starije životne dobi. Dvije osobe ženskog spola su mlađe životne dobi, pet srednje i tri starije životne dobi.

Prema mjestu prebivališta po tri osobe su iz Banjaluke, Prijedora i Modriče, dvije osobe su iz Teslića, i po jedna osoba je iz Kozarske Dubice, Ribnika i Prnjavora.

Pet osoba je hospitalizovano, dok će ostali biti u izolaciji u skladu sa definisanim procedurama.

Ukupno deset osoba nije moglo da navede jasnu epidemiološku vezu, dok su četiri navele kontakt sa pozitivnim licima.

U okviru aktivnog nadzora, u protekla 24 sata, testirano je još 26 zdravstvenih radnika iz Banjaluke, Prijedora, Mrkonjić Grada, Doboja, Istočnog Sarajeva i Broda, a pozitivan test na virus korona potvrđen je kod jedne medicinske sestre iz Prijedora, koja se već nalazi u izolaciji.

Takođe, testirano je i 17 vaspitača iz vrtića u Srpcu i Tesliću, i 20 osoba iz objekata za izolaciju. Svi rezultati testova na virus korona su negativni.

Do sada je u Republici Srpskoj potvrđeno 1.306 slučajeva virusa korona, a oporavilo se 658 osoba. Od posljedica COVID 19 preminule su 93 osobe.

U Republici Srpskoj do sada je na virus korona (SARS-CoV-2) testirano ukupno 22.491 osoba.

U Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske ukupno se liječe 82 pacijenta sa potvrđenim prisustvom ili sumnjom na prisustvo korona virusa. Na Odjeljenju COVID 19 hospitalizovana su 34 pacijenata teže kliničke slike, dok je u izolaciji sedam pacijenata.

Kod tri pacijenata zdravstveno stanje zahtijeva respiratornu podršku. Na Odjelu hirurgije (stara lokacija UKC) je 14 pacijenta sa lakšom do srednje teškom kliničkom formom i na Odjelu pulmologije (stara lokacija UKC) su 24 pacijenata sa lakšom do srednje teškom kliničkom formom.

U Bolnici ”Sveti Apostol Luka” u Doboju zbrinuta su 53 pacijenata sa COVID 19 oboljenjem, u Opštoj bolnici Trebinje 14 pacijenata, u Bolnici ”Doktor Mladen Stojanović” u Prijedoru je 18 pacijenata i u Univerzitetskoj bolnici u Foči su tri pacijenata.

Kada su u pitanju objekti za izolaciju u kojima se nalaze osobe kod kojih je potvrđen test na virus korona, a nemaju simptome COVID-a 19, u Studentskom centru ”Nikola Tesla” u Banjaluci nalaze se 142 osobe, 17 osoba je u Studentskom domu u Trebinju, dvije osobe su u Domu učenika u Bijeljini i 24 osobe su u Domu učenika u Doboju.

U objektima za izolaciju u Zvorniku, Istočnom Sarajevu, Palama i Foči nema smještenih osoba.

U Republici Srpskoj pod zdravstvenim nadzorom trenutno je 4.861 osoba, a nadzor je završen kod 29.150 osoba.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti