Još 13 osoba pozitivno na koronavirus u TK, među njima i petero djece iz vrtića

0
epa08286050 An employee works at the Sciensano Scientific research and analyse center in Uccle, Belgium, 11 March 2020. Belgium's health ministers announced a total of 314 cases of Covid-19 and one dead since the start of crisis. EPA-EFE/OLIVIER HOSLET

Na području TK u posljednja 24 sata korona virus potvrđen je kod 13 osoba, a testirano je 232 laboratorijska uzoraka.

Od 13 novih slučajeva, šest pozitivnih je u vrtiću, i to petero djece i žena srednjih godina. Jedna žena srednje životne dobi veže se za klaster TZ interno, dva muškarca srednje životne dobi vežu se za novi klaster Živinice, četiri pozitivne osobe, međusobno nepovezani slučajevi, svi iz Tuzle (dva muškarca srednje životne dobi, jedna žena i jedna mlađa ženska osoba.

Trenutno je u TK aktivno 70 pozitivnih  osoba, od čega je pet osoba hospitalizovano u UKC-u Tuzla, a ostale su u kućnoj izolaciji.

Pozitivne osobe se vežu za 10 klastera i to, sedam osoba za klaster Živinice, jedna osoba za klaster Gračanica – potvrđen u Tešnju, zatim tri osobe za klaster Tuzla – Saudijska Arabija, 38 osoba je vezano za novi klaster Živinice-Suha, 11 osoba za klaster Tuzla (Živinice, Tešanj), dvije osobe za klaster Tuzla interno pacijent, jedna osoba Tuzla neodređeno – plućno pacijent, jedna osoba za klaster Tuzla-Njemačka, dvije osobe vežu se za novi klaster u Živinicama, i četiri slučaja za klaster Tuzla – novi slučajevi.