18.07.2024.
HomeNovostiJohnny Štulić uputio oštru poruku upravi Muzeja novog vala u Zagrebu: Skinite...

Johnny Štulić uputio oštru poruku upravi Muzeja novog vala u Zagrebu: Skinite mi se s nježnika

Muzičar Branimir Johnny Štulić uputio je oštru poruku Muzeju novog vala, koji je nedavno otvoren u Zagrebu.

U ovom muzeju mlađe generacije mogu saznati šta su su Zagrepčani slušali i čitali tokom 1980-ih, dok su se oni stariji podsjetili kulturno bogatog desetljeća u kojem su odrastali. Izloženi su i brojni predmeti koji su pripadali muzičarima Novog vala.

Međutim, Štulić je objasnio kako oni zapravo ne pripadaju njemu. Njegovu izjavu, koju je prenio portal Ravno do dna prenosimo u cijelosti:

“Povodom otvaranja Muzeja Novog vala primoran sam objasniti da izloženi ručnik i tenisice nisu moje, već Pađenove, pošto idu uz njegove zebraste špilhoznice u kojima je svirao na “Zadovoljštini”; moje su tri pedale koje su mi kod njega ostale, i za koje nije imao odobrenje da ih daje, kao što kaže, jer po običaju izvrće i laže.

A što se bunta tiče, direktorica Turističke zajednice grada Zagreba je zadnja osoba da se u taj pojam ugrađuje, koliko je, uostalom, nakaradna i sama pomisao da muzej (po sebi smetlište povijesti i odlagalište otpada) – otvoren i odobren uz pomoć ustanovljenih krvopijskih strukovnih i inih udruženja – na otporu počiva.

A za moj dijelak u tome, izjavljujem da je to zloćudna zloupotreba moga lika i stiha iz najnižih pobuda, i da mi se, kao strancu koji nema ništa s vama, skinete s nježnika.”

Klix.ba

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti