Jeste li znali da je: Mirza Čelik, student privatnih univerziteta i suvlasnik Internacionalnog univerziteta u Brčkom

0

Danas vam predstavljamo Mirzu Čelika studenta Fakulteta za menadžment i turizam iz Travnika, magistra Fakulteta poslovne ekonomije Univerziteta “Apeiron”, također iz Travnika i vlasnika doktorata Fakulteta za javnu upravu Univerziteta u Sarajevu, koji je dugo gorina bio privatni fakultet, prije nego je pridružen Univerzitetu u Sarajevu.

Dakle, student privatnih fakulteta je također porivatnik. Vlasnik je firme TG Group d.o.o. Sarajevo i suvlasnik Internacionalnog univerziteta u Brčkom. U 2019. godini imao je 80 000 KM dobiti na osnovu vlasništva i suvlasništva u pomenutim firmama

Posjeduje tri stana u Sarajevu, ukupne površine cca 250 metara kvadratnih u vrijednosti od blizu 500 000 km i garažu nepoznate vrijednosti.

Mirza Čelik je kadar SDA koji bi trebalo da gradi državu. Predsjedava Skupštinom kantona Sarajevo za plaću blizu 3.000 KM. Istaknuti je kadar SDA, i signifikantan predstavnik SDA kadrova. Ako vam je dobro i zadovoljni ste Mirzom Čelikom, onda ništa.

Ako nije, čitajte više o njemu i analizirajte njegov profesionalni i imovinski karton na linku Centra za istraživačko novinarstvo OVDJE.