27.05.2024.
HomeNovostiJe li Vučić zaražen koronavirusom: On tvrdi da nije, američka sturčnjakinja za...

Je li Vučić zaražen koronavirusom: On tvrdi da nije, američka sturčnjakinja za ebolu misli da jeste

Širenje lažnih vijesti jednako je opasno kao i situacija u kojoj se cijeli svijet nalazi suočen sa koronavirusom, poručio je danas predsjednik Aleksandar Vučić, povodom montiranog snimka, čiji je on akter, a koji se pojavio na društvenim mrežama.

Naime, Dena Grayson, bivša kandidatkinja demokrata za Kongres SAD, koja se na Twitteru predstavlja kao stručnjak za ebolu i druge prijetnje od pandemija, podelila je na toj mreži jedan dio snimka sa Vučićeve press konferencije od prije nekoliko dana, u trajanju od 18 sekundi.

Snimak trenutka u kojem se Vučić zakašljao, isječen je tako da je izostalo njegovo objašnjenje da se zagrcnuo nakon što je popio vodu, te tako emitovan sugeriše da je predsjednik Srbije možda zaražen koronom.

​„Predsjednik Srbije nekontrolisano kašlje dok mu novinar postavlja pitanje u vezi sa koronavirusom“, napisala je Grayson, uz snimak koji traje samo 18 sekundi.

Predsjednik je na Twitteru objavio duži snimak, na kojem se vidi i čuje njegovo objašnjenje.

„Kako se na društvenim mrežama pojavio montirani snimak, podsjećam da je širenje lažnih vesti jednako opasno kao i situacija u kojoj se cijeli svijet nalazi suočen sa Kovid 19“, poručio je Vučić na Tviteru.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti