24.05.2024.
HomeNovostiJe li Vučić testiran na koronavirus?

Je li Vučić testiran na koronavirus?

Na pitanje N1 da li predsjednik Srbije Aleksandar Vučić testiran na koronavirus, nakon što je objavio da je njegov stariji sin pozitivan na taj virus, zamjenica direktora Instituta “Batut” Darija Kisić Tapavčević je na konferenciji za novinare u Beogradu rekla da su “procedure iste za sve”.

– Procedure su jednake za sve. Za sve osobe nakon detaljnih istraživanja i procene da li je došlo do bliskog kontakta bez zaštitne opreme, ukoliko se proceni da nije postojao epidemiološki rizik za prenošenje infekcije, i ukoliko je osoba mlađa od 65 godina, ne postoje razlozi za samoizolaciju, kazala je Kisić Tepavčević.

Međutim, i dalje nije jasno da li je Vučić testiran ili ne.

Kisić Tepavčević je rekla da svi “treba da se ponašamo kao da smo potencijalni prenosnici infekcije i da se tako ponašamo”.

Predsjednik Srbije izjavio je u Nišu da je svakodnevno u kontaktu sa ljekarima i da, kada bude postajala bilo kakva sumnja da je zaražen, bit će testiran na koronavirus. On je rekao da je odgovoran i sluša ljekare.

Odgovarajući na pitanje novinara N1, Vučić je rekao da je smatrao da je važno da obavijesti ljude da je njegov sin Danilo zaražen i da se sada nada da će dočekati da “ode na Sajam”, a poslije toga kući.

Vučić je novinaru N1 poručuo da ne brine licemjerno o njegovom zdravlju, kad i da ni ne zna da li je imao rizične kontakte ili ne.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti