Je li Putin otrovao još jednog političkog protivnika: Navaljnom pozlilo u avionu, priključen na respirator

0

Ljekari se bore za život ruskog opozicionog lidera Alekseja Navaljnog, kojem je pozlilo u avionu nakon što je, kako se sumnja, otrovan. Na letu je nastala opšta histerija.

“Pretpostavljamo da su Alekseja otrovali nečim što su sipali u čaj. To je bilo jedino što je pio od jutros. Ljekari govore da se otrov brže apsorbovao preko vruće tečnosti”, saopćila je glasnogovornica Fonda za borbu protiv korupcije Kira Jarmiš.

Zamjenik načelnika bolnice u kojoj je Navaljni smješten, nije potvrdio ove navode, već je rekao da ljekari, između ostalog, pokušavaju da utvrde i da li je trovanje razlog što je Navaljni u teškom stanju.

Putnici koji su bili u avionu koji je letio iz Tomska u Moskvu, tvrde da je Navaljnom pozlilo tokom leta, zbog čega su hitno morali da slete u Omsk.

Jedan od putnika kaže da je Navaljnom toliko bilo loše da je počeo urlati od bolova.

“Nedugo nakon što smo poletjeli, on je otišao u toalet i nije više izlazio. Vrištao je od bolova. Nije rekao šta mu se tačno dogodilo, samo je vrištao. Sletjeli smo u Omsku, tu je bila hitna pomoć”, rekao je Pavel Lebedev za “Sky News”.

Prema riječima Kire Jarmiš, Navaljni je priključen na respirator, i dalje je bez svijesti.

Glavni ljekar bolnice u Omsku Aleksandar Murahovski rekao je za Sputnjik da je Navaljni na intenzivnoj njezi i da je njegovo stanje teško.