Je li Jahorina trebala biti mjesto obračuna zavađenih crnogorskih klanova?

0

Cetinjani Milan Kršić, Filip Roganović i Boban Sjekloća, pripadnici škaljarskog kriminalnog klana koji su uhapšeni na Jahorini, navodno su planirali likvidaciju Radoja Zvicera i njegove supruge Tamare, koji su označeni kao voće supraničkog kavačkog klana, tvrde izvori iz MUP-a RS.

Naime, škaljarci su ubistvo planirali izvesti ispred hotela na ovoj bh. planinini gdje su čekali da se Zvicer pojavi, no on nije došao. Akciju je inicirala dojava policiji koja je prema nezvaničnim inforamacijama došla od jedne od sigurnosnih agencija Srbije.

Radoje Zvicer inače ima bazu u Ukrajini odakle „vodi poslove“, u Kijevu je pokušana njegova likvidacija, kada mu je supruga spasila život jer je pucala u napadače.

Navodno su kamere videonadzora zabilježile škaljarce kako se kreću oko hotela. Operativci Žandarmerije MUP-a RS čekali su priliku da ih pohapse, a to je učinjeno kada su ušli u vozila i krenuli prema Palama.

Oni su uhapšeni u dva Golfa za koje se utvrđuje porijeklo, odnosno da li su ukradeni ili iznajmljeni.

Uhapšeni Cetinjani sumnjiče se za krivična djela vezana za drogu i oružje. Za Kršićem su bile raspisane tri međunarodne potjernice, ali su povučene. Jedna je iz Srbije, a dvije iz Njemačke, gdje je navodno tražen zbog razbojništava.

Kako nezvanično saznajemo za Kršićem su bile raspisane tri međunarodne potjernice, ali su sve povučene, tako da je nejasno kakav trenutno status ima u eventualnoj istrazi.

– Na osnovu naredbe Osnovnog suda u Sokocu, a uz saglasnost tužioca Okružnog javnog tužilaštva Istočno Sarajevo obavljeni su pretresi uhapšenih i vozila koja koriste, kao i apartmana u kojem su bili smješteni – rekla je ranije portparol PU Istočno Sarajevo Vesna Stokanović.