15.04.2024.
HomeNovostiIz Laktaša vila kliče - odcijepi me ti Dodiče!

Iz Laktaša vila kliče – odcijepi me ti Dodiče!

Milorad Dodik, predsjednik SNSD-a, svoj govor pred poslanicima Narodne skupštine počeo je sa “Goodbye BiH, welcome RSEXIT”.

On je rekao da je Ustavni sud prebacio imovinu na BiH kojoj to ne pripada, te da su neki, uključujući i njega bili naivni kada su mislili da će Bošnjaci stati na ukidanju simbola Republike Srpske.

Govoreći o zahtjevima koji su na sastanku u Predsjedništvu BiH iznijeli ambasadori zemalja Kvinte, tražeći da se poštuju odluke Ustavnog suda, Dodik je rekao slijedeće:

“To vam je ravno ljudima koji su odvedeni u fašističke logore, tamo stavljeni u očaj i beznađe, koji su samo očekivali od onih koji su ih ubijali da će postati ljudi ili da će se umoriti od svega toga. Na to liči sadašnja međunarodna zajednica.”

On je dodao da je NS RS ključno mjesto svih odluka i da samo ona može da govori u ime naroda.

“Zato mi ne smijemo oklijevati da donesemo odluke važne za našu budućnost. Ovaj put smo ozbiljni i nećemo prihvatiti neko drugo kretanje”, rekao je Dodik.

On je istakao da Republika Srpska i srpski narod nemaju šansu u BiH, jer se posmatraju kao kategorija koju Sarajevo i Bošnjaci ne prihvataju i koju mrze i žele da unište.

Dodik je rekao i da je današnja posebna sjednica sazvana jer je srpski narod prevaren.

“Pokušavaju nas napraviti manje vrijednim, računajući da samo oni znaju šta je za nas dobro. Sve o Ustavnom sudu je već rečeno. Ovaj put je taj sud otišao dalje i sebi dao za pravo da donosi odluke i prebacuje imovinu na BiH, a to joj ne pripada”, naveo je Dodik.

Srpski član Predsjedništva je istakao da mnogi sa zapada misle da Srpska nije sposobna i spremna da brine sami o sebi.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti