21.05.2024.
HomeNovostiIVICA PULJIĆ: Rezolucija o genocidu u Srebrenici stiže na dan kada su...

IVICA PULJIĆ: Rezolucija o genocidu u Srebrenici stiže na dan kada su Vučićevi i Dačićevi “specijalci” izbačeni iz Sarajeva, a grad spašen od okupacije i pokolja…

Ne stišavaju se reakcije vezane za Rezoluciju o genocidu u Srebrenici. Serijom objava na društvenim mrežama oglasio se Ivica Puljić, dugogodišnji dopisnik Al Jazeere iz Washingtona.

-Znam da Dačić i Dodik ne govore engleski pa im šaljem preveden nacrt Rezolucije o genocidu u Srebrenici o kojem će glasati Opća skupština UN-a. Valjda će razumjeti hrvatski jezik.

-Evo sad mi javljaju da Dačić i Dodik kažu da ne znaju hrvatski, pa im ja predlažem da im na srpski prevede Zoran Milanović. Taj je pravi jezičar.

-Pošto Vučić, Dačić i Dodik ništa ne znaju o rezoluciji o genocidu ja sam im poslao njen tekst koji će se na Općoj skupštini UN-a naći 2. maja. Da, 2. maja na dan kada su Vučićevi i Dačićevi “specijalci” izbačeni iz Sarajeva, a grad spašen od okupacije i pokolja. Viva Sarajevo!

-Dosadilo mi javljati vijesti iz UN-a Vučiću, Dačiću i Dodiku, jer oni nisu u stanju sami nešto saznati. Nova vijest je da je misija Njemačke pri UN-u upravo poslala nacrt rezolucije svim misijama u svjetskoj organizaciji. Njih 193. Njemačka je, uz Ruandu, predlagač rezolucije.

-Sada kada imamo tekst nacrta rezolucije o genocidu potpuno je jasno da su Vučić i Dodik vrištali u prazno. Jasno je da nisu imali ništa od ovog nacrta nego su naslijepo prijetili i kukali. Ja ima svaki dan davao informacije, dio po dio, ali nisu čuli ništa od vlastite galame.

-Pošto Vučić, Dačić i Dodik to ne znaju nekako osjećam da treba objaviti da će u Ujedinjenim narodima 17., 18. i 19.travnja biti predsjednik Predsjedništva BiH Denis Bečirović i član Predsjedništva Željko Komšić. Razlog je jasan – dolazeća rezolucija o genocidu u Srebrenici, poručio je Puljić.

(SB)

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti