Ivica Puljić: “Čović podržava Ruse. Čovića nije briga za bosanske Hrvate, za Posavinu. Čović kontrolira novac, kadrove, firme. Korumpiran je. Čović uništava BiH”

0

Ivica Puljić, čuveni bh. novinar, dugogodišnji dopisnik Al Jazeere iz Washingtona, komentirao je na društvenim mrežama aktualne političke teme u BiH i regionu.

„UN – troje mlađih diplomata iz europskih zemalja pita me zašto se Hrvatska protivi ulasku Finske i Švedske u NATO? Odgovorio sam: Zamislite da je Trump predsjednik Hrvatske, da nema nikakvih ovlasti, ali da uništava sve oko sebe. Tako dobijete Milanovića. Grobara Hrvatske i BiH“, poručio je Puljić.

Nešto ranije Puljić je odgovarajući na komentare otkrio i šta misli o lideru HDZ-a BiH Draganu Čoviću i njegovim secesionističkim namjerama.

„Osuđujem svaki ratni zločin što su Hrvati počinili u posljednjem ratu. Svaki. NDH je za mene fašistička, krvava tvorevina. Ali, osuđujem i svaki zločin koji su počinili Srbi i Bošnjaci. Svaki. Osuđujem svakog ratnog zločinca. Osuđujem komunističku tiraniju i zločine.

Zašto Dragan Čović nikada ne govori o Hrvatima u RS-u, gdje su gotovo nestali. Ako hoće treći entitet neka uzme malo i od Dodika. Čović podržava Ruse. Čovića nije briga za bosanske Hrvate, za Posavinu. Čović kontrolira novac, kadrove, firme. Korumpiran je. Čović uništava BiH.

Sada znate što ja mislim o Čoviću i to govorim desetljećima. To što je on prvo HDZ pobratimio s SDA i Bakirom, a kasnije s Dodikom govori da je kvarni pragmatičar. Nemojte mi, molim vas, od SDA praviti pro-bosanski temelj. Ako vrijeđate svoju inteligenciju, nemojte i moju”, poručio je Puljić.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here