21.06.2024.
HomeNovostiIvan Begić otkrio ko ga je ucjenjivao eksplicitnim snimkom i koliko novca...

Ivan Begić otkrio ko ga je ucjenjivao eksplicitnim snimkom i koliko novca mu je traženo

Najmlađi odbornik u Skupštini Grada Banja Luka Ivan Begić, koji je nedavno vratio mandat zbog eksplicitnog snimka koji je podigao mnogo prašine u javnosti, rekao je danas u Banjoj Luci da su ga zbog tog snimka ucjenjivali Njegoš Tomić i Goran Kos.

On je kazao da je u septembru ucjenjivan i da su mu tražili tri miliona maraka. Predmet je dodijeljen, kako je Begić rekao, “kriminalki” Žani Bojić koja do danas nikoga nije saslušala.

“Broj sa kojeg je meni prijećeno je zaista postojao. Preko obavještajnih struktura tri države sam utvrdio da je pripadao Njegošu Tomiću, debelom štrajkaču glađu. On je radio sve po nalogu Gorana Kosa, vlasnika ‘Media marketa’ protiv koga sam podnio krivičnu prijavu. On mi je tražio milion maraka da ne bi napadao mene i ljude iz stranke kojoj sam pripadao”, istakao je Begić.

Begić je kazao da su formirane dvije kriminalne grupe sa ciljem da diskredituju nekoliko opozicionara. Prvu kriminalnu grupu, kako je kazao, čini Goran Kos.

“Kos je na čelu te grupe, a direktni egzekutor je Tomić. Produžena ruka te grupe je Stefan Blagić i nekoliko ljudi iz PDP-a koji su blisku Blagiću. Blagić i ‘ReStart’ se bave nabavkom i prodajom kokaina. Kada me Tužilaštvo pozove, dostavit ću dokaze za ovo”, rekao je Begić.

“Druga kriminalna grupa jeste”, nastavio je on, “politička kriminalna grupe na čelu koje se nalazi Milan Radović. Geneza psihološkog problema Milana Radovića”, kaže Begić, “seže u 2018. godinu kada je Dodik obećao DNS-u mjesto premijera”, piše Oslobođenje.

“Radović je ušao u DNS zbog toga. Kada nije dobio mjesto premijera, prešao je u SDS sa nadom da će biti premijer nakon ovih izbora. Međutim, smetao mu je Draško Stanivuković koji zna svu kriminogenu aktivnost Milana Radovića i koji to ne bi dozvolio. Radović svim dozvoljenim i nedozvoljenim sredstvima nastojao je da diskredituje Draška Stanivukovića i kandidaturu ustupi Jeleni Trivić. Ona je obećala da će Radović biti premijer ako pobijedi na izborima”, istakao je Begić.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti