Islamović brutalno iskren: Sarajevski političari su poznati manekeni, poslikaju se, dobro se najedu i zaborave sve

0

Alen Islamović, pjevač i muzičar, odlučio se početi baviti politikom. Kazao da mu pohvale dolaze sa svih strana, ali najmanje iz njegovog rodnog Bihaća. Smatra da je sada pravi trenutak da uđe u politiku i zajedno sa partnerima riješi migrantsku krizu u Bihaću i Unsko-sanskom kantonu.

“Veliku podršku imam iz Makedonije, Slovenije, ali najmanje imam od svojih Bišćana. Ali to je tako, ta popularnost, slava, se teško vari u rodnom gradu. Borit ću se da ovaj grad bude kao što je nekada bio, grad domaćin, koji je volio ljude, toga više nema”, rekao je Islamović za N1.

Dugo je razmišljao zašto se niko ne bavi konkretnije sa problemom migrantske krize, kaže da lokalne vlasti čeprkaju po pijesku a da ništa ne rade. “To su sitni potezi, samo se muti voda”, rekao je Islamović.

“Sarajevski političari, to su poznati manekeni. Cijela BiH treba to da zna. Poslikaju se, dobro se najedu i zaborave sve. Njih ne zanima gore taj džep, da riješe problem. Krajina je zaboravljeni džep BiH. Tu treba naći novu energiju, novu snagu”, istakao je Islamović.

Rekao je da da će raditi ono što je Bob Dylan nekada radio, kritikovat društvo i praviti pjesme.

“Lako se ja prebrikam. Snimat ću CD o takvim stvarima, pravit ću takve pjesme, kao što je nekada radio Bob Dylan. Kritikovat ćemo društvo i praviti takve pjesme. Nema više ljubavi, pisat ćemo teške svari”, rekao je Islamović.

Želi da ispravi nepravdu koja je zadesila USK, te da Bihaću vrati turiste a Unu Bišćanima.