Iako ga SDA slavi kao pobjednika, Bego Gutić otkriva rasulo u toj stranci: “Predsjednik KO nije mi ni čestitao pobjedu, a Safet Softić je radio protiv SDA u Banovićima”

0

Kao svoju veliku pobjedu na lokalnim izborima SDA je predstavila pobjedu Bege Gutića u Banovićima, ranije utvrdi Mirsada Kukića i njegove PDA.

Međutim, Gutić se danas oglasio na svom Facebook profilu i poslao jasnu poruku. U njoj Gutić razotkriva koliko je stanje unutar SDA loše i koliko bi ono moglo utjecati na još veći pad nekad najjače stranke u državi.

Gutić otkriva da za izuzetno tešku borbu ove stranke u Tuzlanskom kantonu nisu imali nikakvu podršku organa stranke.

“Nismo imali nikakvu podršku Kantonalnog odbora SDA, čak se nije udostojio predsjednik Kantonalnog odbora da telefonom čestita pobjedu. Protiv sebe smo imali potpredsjednika SDA Safeta Softića, koji je radio protiv SDA u Banovićima, koji se nije udostojio da kao glasač koji glasa u Banovićima dođe i glasa i da podršku SDA”, napisao je Gutić.

Istaknuo je da su to unutrašnji problemi SDA koji se moraju hitno rješavati.

“To su unutrašnji problemi SDA i, ukoliko te probleme ne budemo riješili, onda se bojim da će ovo biti samo nastavak slobodnog pada na izborima 2022. godine. Mora uslijediti unutrašnje pospremanje”, zaključio je Gutić.

Inače je šef Kantonalnog odbora TK Fahrudin Skopljak, kojeg je postavio Safet Softić, potpredsednik SDA.

SDA u TK, inače, nije uspjela pobijediti kandidata SDP-a Jasmina Imamovića, iako su zajedno sa SD-om i DF-om za gradonačelnika predložili Vahida Jusufovića.

(Raport.ba)