ČOVIĆEVI MUDRACI IZ HRVATSKOG NARODNOG SABORA ODGOVORIO SDA: “Arapi su u BiH dolazili ratovati”!

0

Hrvatski narodni sabor BiH (HNS) saopćio je da je “medijski linč protiv legitimnih hrvatskih predstavnika i ministara u Vijeću ministara BiH danas kuliminirao” nakon izjava Bisere Turković, ministrice vanjskih poslova BiH.

“I počeo je poprimati neumjesne i nimalo dolične komentare uvažene ministrice koja državu Bosnu i Hercegovinu shvaća kao ‘zlatnu ribicu’ koja će ispunjavati njezine osobne želje ili, još gore, vlastite interese. Dotična ministrica već danima vodi tobože turističku promociju i neviđenu brigu za turiste iz Saudijske Arabije u maniru: Turizam će propasti, država će propasti, sve će propasti ukoliko arapski turisti ne dolete u Bosnu i Hercegovinu”, saopšteno je iz HNS-a.

Saopćenje se odnosi na reakciju Turković nakon odluke ministara iz HDZ-a da se ne liberalizira vizni režim državljanima Saudijske Arabije koji žele ući u BiH.

“Prije svega želimo istaknuti kako, pored neistina koje dotična ministrica iznosi, kao i javnih veličanja ratnih zločinaca zbog kojih se nikad nije ispričala, cijenjena ministrica ide korak dalje u moru besjeda iznesenih posljednjih dana zaobilazeći nepobitne činjenice kako je ovakav prijedlog o bezviznom režimu protivan Sporazumu o stabilizaciji i pridruživanju (SSP) koji definira način viznog i svakog drugog ulaska za treće zemlje što Saudijska Arabija u ovome slučaju jeste”, saopćeno je iz HNS-a.

HNS smatra da ako bi se za svačiji interes pravili presedani – BiH bi otišla u institucionalnu anarhiju.

“Jednako važno je spomenuti i sigurnosni faktor, osobito u uvjetima otvorenih sukoba na Bliskome istoku gdje se sigurnosne provjere moraju podignuti na mnogo veću razinu”, poručili su iz HNS.

HNS: Arapi 90-ih u BiH i Arapi 90-ih u Švicarskoj…

Iz ove organizacije komentarisali su i saopćenje SDA, koje je objavljeno nakon odluke Vijeća ministara BiH.

“Vidimo da i SDA izlazi s usporedbama sa Švicarskom i njihovom tolerancijom za arapske turiste te moramo istaknuti i sljedeće: 90-ih godina su Arapi imali također liberaliziran ulaz u ovu europsku zemlju, prije svega zbog popriličnih svota na svojim bankovnim računima, dok su u BiH dolazili ratovati i činiti ritualna dekapitiranja i stravične zločine što dotična ministrica nikada neće istaknuti, a upravo ih je njezina stranka na ovim prostorima instalirala i dijelila im državljanstva i ordene časti”, naveli su.

“S druge strane drago nam je istaknuti kako SDA navodi Švicarsku kao primjer jer Hrvatski narodni sabor već desetljeće navodi Švicarsku kao primjer uređenog multinacionalnog društva koje prevladava svoje unutarnje različitosti u funkcionalno i stabilno društvo. I ovim putem pozivamo SDA da slijedimo primjer Švicarske i njezinog uređenja, a osobne interese, pobude i želje uz neviđeno politikanstvo ostavimo jednom zauvijek po strani”, zaključeno je u saopštenju.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here