HRANA ZA JAČI LIBIDO: Ova namirnica je najmoćniji prirodni afrodizijak

0

Libido je u suštini vaša potreba za seksom, a na nju može utjecati puno stvari. Primjerice, vaše mentalno stanje, stres, kretanje, hormoni i, naravno, prehrana.

Kako hrana utječe na seksualnu želju? Dakle, kada je u pitanju jedenje hrane koja može poboljšati seks, radi se o prehrani koja će poboljšati vašu izdržljivost, protok krvi i zdravlje srca.

Povezanost između seksa i hrane

Iako je poznato da su kamenice, tamna čokolada i vino afrodizijaci, prehrana bogata omega-3 masnim kiselinama jedna je od najboljih za seksualni nagon jer su te namirnice povezane s boljim zdravljem srca. Zbog toga mnogi stručnjaci smatraju da losos najbolja namirnica za seks.

Naime, konzumacija hrane za zdravlje srca, poboljšava protok krvi, izdržljivost i vitalnost. Ako bolje proučite erektilnu disfunkciju, bit će vam jasno zašto su ti faktori važni. Erektilna disfunkcija je upravo posljedica nedovoljnog protoka krvi, izdržljivosti i vitalnosti.

Brojna su istraživanja otkrila da postoji izuzetno jaka poveznica između loše prehrane, zdravlja srca i erektilne disfunkcije.

Isto tako, brojne studije su pokazale da visok krvni tlak (na kojeg utječe i loša prehrana) može negativno utjecati na žene i muškarce. Kod muškarca može dovesti do erektilne disfunkcije, a kod žena do smanjenja libida, jakog umora i nepravilnog protoka krvi. Drugim riječima, ono što jedete, itekako utječe na to kakav je vaš seksualni život.

Kako omega-3 masne kiseline mogu pomoći?

Losos sadrži visoke razine omega-3 masnih kiselina, a to ju čini jednom od najzdravijih namirnica. Uz to je odlična zamjena za crveno i prerađeno meso, ali i namirnice bogate trans masnim kiselinama.

Unosom omega-3 masnih kiselina kroz namirnice kao što su losos, orasi, chia sjemenke i soja možete poboljšati zdravlje srca. Već smo naveli da je zdravo srce znači i bolji seksualni život.

U jednom istraživanju su znanstvenici ustanovili da čak 40 posto osoba koje boluju od srčanih bolesti imaju povišenu razinu LDL (“lošeg”) kolesterola. Omega-3 masne kiseline su vrlo učinkovite u smanjenju razine lošeg kolesterola i istovremenom povećanju HDL (“dobrog”) kolesterola. Smanjuju i kroničnu upalu, reguliraju razinu krvnog tlaka i smanjuju rizik od nastanka krvnih ugrušaka.

Zašto se losos ističe među drugim namirnicama

Uz omega-3 masne kiseline, losos sadrži i arginin, aminokiselinu potrebnu za proizvodnju dušikovog oksida. Naime, što je veća količina dušika u tijelu muškarca, to je bolja erekcija. Kad je riječ o ženama, što je veća količina dušika, kvalitetnija je vaginalna lubrikacija. Osim toga, losos može pomoći kod muške neplodnosti jer poboljšava cirkulaciju krvi u genitalnim organima, povećava potenciju i poboljšava erekciju.

Imate li manjak vitamina A u organizmu, svakako biste trebali razmisliti o uvođenju lososa u vaš jelovnik jer ta riba obiluje njime. Vitamin A je važan za jačanje imuniteta, ali i za reproduktivnu funkciju.

Pripremite lososa i uživajte u boljem seksualnom životu!