01.03.2024.
HomeNovostiHercegovac Tomislav Madžar - Kolindin savjetnik verbalno napao Zorana Milanovića (VIDEO)

Hercegovac Tomislav Madžar – Kolindin savjetnik verbalno napao Zorana Milanovića (VIDEO)

Predsjednički kandidat SDP-a na izborima u Hrvatskoj Zoran Milanović nakon izlaska sa sučeljavanja s protivkandidatkinjom Kolindom Grabar-Kitarović na HRT-u spomenuo je firmu koja je propala, a u kojoj je u Nadzornom odboru sjedila i aktuelna predsjednica Hrvatske. Nakon toga ga je verbalno napao njen savjetnik Tomislav Madžar.

Izvadili ste tešku artiljeriju o Leonu Suliću, započeli su novinari .

– Nisam to ja izvadio, izvadio je trgovački sud, nekoliko dana se o tome piše… Ta firma je devastirana – započeo je Milanović objašnjavati.

No, prekinuo ga je Madžar.

– Sram vas može biti – kazao je Madžar.

– To je moja građanska dužnost – rekao je Milanović i krenuo prema izlazu….

– Sram vas može biti – i dalje je govorio Madžar.

Na snimci se čuje kako neko govori “Makni se, makni se, ej…”.

Milanović pita u jednom trenu ko je to.

-Je li to osiguranje? – pitao je Milanović.

Njegov savjetnik Jelić odgovara mu.

– Ne, ne, to je savjetnik predsjednice.

– Sram vas može biti zbog vašeg govora – nastavio je Madžar.

– Ima i dalje nestabilnih – bila je reakcija Zorana Milanovića na Madžarovo ponašanje.

Dok je Milanović odlazio, Madžar je dovikivao da treba da objasni zašto je bio na minimalcu te da je to njegova privreda.

– Ja čovjeka uopće ne poznajem – rekao je Milanović.

Madžara se posljednji put u javnosti spominjalo nakon što ga je Juričan optužio da je dobio prostor od Bandića za 2,2 eura po četvornom metru

Za Madžara smo posljednji put u javnosti čuli kada ga je predsjednički kandidat Dario Juričan optužio da je višestruki USKOK-ov optuženik i gradonačelnik Zagreba Milan Bandić njegovoj firmi iznajmio poslovni prostor po smiješno niskoj cijeni. Juričan je naveo kako je riječ o 456 kvadrata na adresi Savska cesta 28, koji su Madžarovoj tvrtki Vaš pregled iznajmljeni po cijeni od 2,2 eura za metar četvorni.

Madžar je u razgovoru za Index tvrdio da to nije točno. Priznao je da je zakupio prostor od Grada, ali je tvrdio kako se ne sjeća po kojoj cijeni, no da može biti da se radi o 2,2 eura po kvadratu. Tvrdi i da u taj prostor nikada nije uselio te da je raskinuo ugovor o najmu s Gradom. Kako je rekao, svoju je kliniku uselio u drugi prostor koji je kupio na kredit.

„Cijena koju sam trebao plaćati za prostor u zakupu u Savskoj je standardna cijena gradskog prostora, ne znam koja je to cijena, vjerojatno je to ta od 2,2 eura. Potpisao sam zakup, ali je bilo nemoguće preseljavati jer sam trebao veći prostor kojeg sam i kupio i tražio sam od Grada da se raskine ugovor”, rekao je Madžar za Index.

Koji mjesec prije Madžara se u javnosti spominjalo kao člana upravnog odbora Autokluba Siget koji je dospio u središte zanimanja javnosti nakon što je zbog optužbi za silovanje uhićen njegov čelnik Damir Škaro, također HDZ-ovac.

Član Upravnog odbora Autokluba Siget kojim je drmao optuženik za silovanje Damir Škaro

Doznalo se kako je osim Madžara u Upravnom odboru Autokluba Siget još provjerenog HDZ-ovog kadra – Miroslav Ćiro Blažević i HDZ-ovac Dinko Čutura, ali i druga javnosti znana imena poput Bandićevog bliskog suradnika Pavla Kalinića, a tu je još i profesor na Fakultetu prometnih znanosti Marinko Jurčević, kao zamjenik Damira Škare koji je bio predsjednik Upravnog odbora.

U Nadzornom odboru sjedi pak Josip Klemm, jedan od vođa šatoraša, ali tu je i poznati glumac Goran Grgić.

S obzirom na to da je Škaro blizak s Kolindinim savjetnikom Madžarom, a i s obzirom na cijeli milje u kojem se Škaro kreće, nije iznenađujuće što je i predsjednica RH posjetila Autoklub Siget. O tome se Kolinda pohvalila u studenome prošle godine i na svojim službenim stranicama: “Predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović nazočila je svečanosti u povodu 40. godišnjice rada Autokluba Siget te se nakon obilaska obratila nazočnima”.

U priopćenju Ureda predsjednice se navodi da je Kolinda prepoznala “predani rad” Autokluba Siget.

Liječnik iz Ljubuškog koji zna sve i svakoga

Tomislav Madžar liječnik je iz Ljubuškog. Ovaj 40-godišnjak na Pantovčaku volonterski obavlja
funkciju Povjerenika za mlade i sport. Ravnatelj je privatne zdravstvene ustanove Vaš pregled iz Zagreba, zbog čega je prozivan radi sukoba interesa jer je istovremeno bio član Upravnog vijeća Poliklinike Zagreb koju financira Grad.

Madžar je poznat i u estradnim vodama, i to kao menadžer. Spominjalo ga se čak i kao zastupnika Halida Bešlića. Smatra se da je baš on spojio Kolindu i Halida, a čime se ona prije nekoliko godina hvalila na Facebooku.

No, osim po Halidu Bešliću, Madžar je još poznatiji kao organizator koncerta Miše Kovača u listopadu 2019. godine. Bio je to veliki povratnički koncert Miše Kovača nakon što je ranije bio hospitaliziran.

Na obranu doktorata došla mu predsjednica i vrh HDZ-a

Godine 2015. Madžar je doktorirao, a na obrani doktorata bila je čak i Kolinda.

“Koja je korelacija između psiholoških čimbenika i vremena oporavka kod sportskih ozljeda?” pitanje je koje je predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović ispred komisije Medicinskog fakulteta uputila Mađaru koji je u dvorani Škole narodnog zdravlja “Dr. Andrija Štampar” Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu u ljeto 2015. godine obranio svoj doktorat. Tema doktorata je bila “Psihološki predskazatelji sportskih ozljeda u profesionalnih nogometaša i rukometaša”.

No uz sve što je, Madžar je i okorjeli HDZ-ovac. Ne treba stoga čuditi da su se, osim Kolinde, na obrani njegovog doktorata okupili brojni HDZ-ovci.

Bio je tu i dio vrha HDZ-a s tajnikom Milijanom Brkićem te tadašnji potpredsjednici sabora Tomislav Čuljak i Željko Reiner. Među brojnim uzvanicima bili su i čelnici Hrvatskog nogometnog i rukometnog saveza, neki od bivših ministara, a na obrani doktorata našao se čak i Halid Bešlić koji je na domjenku nakon obrane otpjevao i jednu pjesmu te sve više neizostavna Anica Kovač. Na obrani je bio i rektor Sveučilišta Damir Boras te šef HAZU-a Zvonko Kusić.

Okorjeli HDZ-ovac

Madžar je rođen 1979. godine. Prije nekoliko mjeseci proslavio je 40. rođendan. U rujnu 2019. godine, na proslavi svog 40. rođendana, okupio je političku kremu, baš kao i onomad na proslavi doktorske disertacije.

Na rođendan su mu tako došli Milan Bandić, Goran Marić i Andrija Mikulić. Od nepolitičara, tu su bili Zlatko Dalić, pater Ivan Tolj, Jakov Kitarović, Davorin Štetner te brojna druga više ili manje poznata imena iz svijeta politike, glume, sporta i estrade.

Ukratko, Madžar je čovjek s vezama i poznanstvima svugdje.

No, kako je išao put do Pantovčaka?

Madžar u HDZ ulazi 2006. godine, u vrijeme kad je Kolinda bila ministrica vanjskih poslova u prvoj Sanaderovoj vladi. Od tada aktivno sudjeluje u svim kampanjama, a u onoj u kojoj je Kolinda prvi put izabrana za predsjednicu, Madžar je bio zadužen za logistiku. Mediji su Madžara često spominjali kao čovjeka jako bliskog Milijanu Brkiću, a spominjala se i njegova afera kada je kao predsjednik tek osnovane Hrvatske udruge mladih, nakon samo dva mjeseca od osnivanja dobio od Grada Zagreba na korištenje poslovni prostor, odnosno stan od 180 m2 u strogom centru, u Ulici Frana Petrića 4.

Bliski odnosi Tomislava Madžara i Milana Bandića nisu tajna. Pa upravo je on na slavnoj slici gdje Bandić leži u bolničkom krevetu i drži plišanog medvjeda kojeg mu je poslala Kolinda. Kolinda je poslala, a Medvjeda je Bandiću donio upravo Madžar.

Kao što je navedeno, Madžar je na čelu privatne zdravstvene ustanove Vaš pregled. Istovremeno je bio dio uprave Poliklinike Zagreb, a zbog sukoba interesa 2018. godine prozvao ga je zagrebački gradski vijećnik Renato Petek.

“Nakon što je imao uvid kao član vijeća u poslove Poliklinike Zagreb, istovremeno je počeo sa svoje privatne tvrtke nuditi identičnu aktivnost, a to su preventivni pregledi sportaša Grada Zagreba. Radi se o školskom primjeru sukoba interesa što je za mene nevjerojatno. Radi se o financijskoj šteti kojom se uništava ta gradska ustanova. U proračunu za ustanovu Poliklinika Zagreb izdvojeno je u 2018. godini 2 milijuna i 200 tisuća kuna, što obuhvaća pregled svih sportaša kojih ima 45 tisuća”, objasnio je Petek početkom lipnja 2018. godine.

Teško stradao u nesreći

Samo nekoliko dana kasnije, 10. lipnja 2018. godine, Madžar je stradao u teškoj prometnoj nesreći na cesti između Vukovara i Osijeka koja se dogodila oko 2:30 u noći.

Madžar je bio suvozač u BMW-u koji se zabio u Peugeot, navodno u trenutku kada se priključivao sa sporedne na glavnu cestu. Slomio je ključnu kost i nekoliko rebara. Prvo su ga prevezli u vukovarsku bolnicu pa su ga prebacili u zagrebački KBC Sestre milosrdnice, ali nesreća nije ostavila teže posljedice.

Kolindin savjetnik se vraćao s dodjele Trofeja Hrvatskog nogometnog saveza u Vukovaru u smjeru Osijeka.

Povezivalo ga se s Aleksandrom Dojčinović

Zanimljivo je da se o privatnom životu Tomislava Madžara jako malo zna. Vatreni je navijač nogometne reprezentacije, a 2018. godine moglo ga se vidjeti u Rusiji.

Prije nekoliko mjeseci domaći su mediji pisali kako je u vezi s poznatom modnom dizajnericom Aleksandrom Dojčinović. Ništa nije potvrđeno, ali ni demantirano. No, da se Madžar i Dojčinović dulje vremena poznaju, poznato je od ranije. Štoviše, mediji su pisali o situaciji kad je kao posjetitelj njene modne revije jednoj ženi spasio život. U svibnju 2018. godine Dojčinović je predstavljala novu kolekciju u Atelijeru Meštrović. Preko puta atelijera, u restoranu Didov san, jednoj je ženi pozlilo. Netko ga je pozvao i on je reanimirao ženu dok nije došla Hitna pomoć.

Pogledajte video:

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti