24.02.2024.
HomeNovostiHelez najavio mjere protiv svih učesnika u obilježavanju neustavnog dana RS, a...

Helez najavio mjere protiv svih učesnika u obilježavanju neustavnog dana RS, a da li će ih zaista i provesti?

Ministar odbrane BiH Zukan Helez prije nekoliko dana najavio je poduzimanje zakonom predviđenih mjera protiv svih učesnika u obilježavanju neustavnog dana RS.

U izjavi za “Avaz”, nakon manifestacije u Banjoj Luci, kazao je da u većini bh. institucija danas nije bilo uposlenih srpske nacionalnosti, a da je za odsustvo s posla korišteno i bolovanje ili slobodan dan.

– Dao sam zadatak generalnom inspektoru u Ministarstvu odbrane da napravi kompletnu informaciju. Razgovarao sam sa nekoliko vrhunskih advokata, trenutno vršim još neke bitne konsultacije sa pravnim ekspertima i onda donosimo odluku o koracima koje ćemo poduzeti – kazao nam je Helez, koji očekuje da se o prisustvu obilježavanju 9. januara oglase i iz drugih državnih institucija.

Iz Tužilaštva BiH danas su za “Avaz” kazali da sa partnerskim agencijama za provedbu zakona prate sva dešavanja koja mogu imati elemente krivičnih djela iz njegove nedležnosti.

Podsjećamo, na današnjoj paradi povodom neustavnog dana RS u Banjoj Luci je bio i zamjenik ministra odbrane Aleksandar Goganović.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti