Milovanoviću određen jednomjesečni pritvor

0

Osnovni sud u Banjaluci odredio je jednomjesečni pritvor Mladenu Milovanoviću zbog sumnje da je počinio krivično djelo pomoć počiniocu poslije izvršenog krivičnog djela.

“Osumnjičeni Milovanović Mladen zajedno sa osumnjičenim Vatreš Predragom i Rečević Goranom u vremenskom periodu od dana 31.05.2021.godine do 18.07.2021.godine, u  Banja Luci i na području drugih gradova BiH,  pružao pomoć  M.B. državljaninu Republike Crne Gore, za kojim je raspisana crvena  potjernica Interpola zbog krivičnog djela teško ubistvo počinjeno u Crnoj Gori”, naveli su iz OJT Banjaluka.

Tužilac je stavio prijedlog za određivanje mjere pritvora zbog opasnosti od bjekstva osumnjičenog, te zbog postojanja osnovane bojazni da bi osumnjičeni boravkom na slobodi mogao uticati na svjedoke, shodno članu 197. stav 1. tačka  a. i b.  Zakona o krivičnom postupku Republike Srpske, prenosi ATV.

Osumnjičeni Predrag Vatreš i Gorana Rečević su nakon obavljene kriminalističke obrade pušteni i u nastavku krivičnog postupka braniće se sa slobode, navode iz Tužilaštva.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here