19.06.2024.
HomeNovostiGutić podnosi krivičnu prijavu protiv Kukića i poziva ga da mu "izađe...

Gutić podnosi krivičnu prijavu protiv Kukića i poziva ga da mu “izađe na političku crtu”

Na svom FB profilu večeras se oglasio Bego Gutić, predsjednik OO SDA Banovići i kandidat za načelnika Općine. Njegovo saopćenje upućeno je Mirsadu Kukiću, a mi ga prenosimo u cijelosti:
“Smatram za potrebnim da se oglasim u vezi sa stalnim i svakodnevnim pamfletima političkog PDA sindikata RMU Banovići iza kojeg se krije njihova zvijezda vodilja i predsjednik Kukić Mirsad isturajući i po ko zna koji put žrtvujući svoju laku pješadiju Mirsada Bečića, Dževada Dostovića, Mensura Gutića, Ismiru Husić, Fertika Glibanovića, Envera Bojića, Šabana Mešanovića i druge, te ga pozivam da prestane kukavički voditi političku borbu krijući se iza svog privatnog sindikata i izađe na političku crtu i provjeri svoj politički kredibilitet.
Sve ono što imputirate meni u krivičnoj prijavi koju ste napisali, jesu vaše metode borbe u proteklih 25 godina koliko diktatorski vladate Općinom Banovići i Rudnikom Banovići, ucjene, pritisci, prijetnje, discipliniranje fizičkim premlaćivanjem političkih neistomišljenika, a radnicima Rudnika i građanima Banovića još uvijek je poznata činjenica o specijalizaciji kako vi to volite nazvati u trajanju od 18 mjeseci koju ste proveli u zatvoru u Tuzli zbog počinjenih više krivičnih djela na štetu Rudnika, Općine i u konačnici građana Općine Banovići.
Mnogobrojni su pojedinačni primjeri takvih pritisaka prema radnicima RMU “Banovići”, a svježa su i sjećanja na vaše zloupotrebe u političke svrhe kada ste koristeći i zloupotrebljavajući položaj sindikata organizovali u prostorijama RMU Banovići, a pod formom sindikalnih skupova, političke skupove koji su služili za dnevno političke potrebe, promociju određenih politika, diskreditaciju političkih protivnika distribuirajući po pogonima propagandne letke u kojima su se politički neistomišljenici i članovi njihovih porodica javno diskreditirali.
Masovno napuštanje vašeg fantomskog sindikata od strane rudara RMU “Banovići” koji je korišten isključivo kao oružje u političkoj borbi protiv političkih protivnika, nije proizvod nikakvih ucjena i pritisaka već je to spontana reakcija zaposlenika RMU Banovići zbog neispunjavanja datih obećanja radnicima od strane stare Uprave i onih koji su 16 godina lagali, varali, ucjenjivali radnike RMU Banovići zbog ostvarivanja ličnih i političkih interesa.
Razumijem da vas sve više hvata panika zbog gubitka političke podrške i da se bliži vrijeme kada ćete vi i vaši trabanti 15.11.2020. g. otići u političku penziju čime će se konačno ova Općina osloboditi psihopatološke diktature jednog čovjeka koji će ostati upisan najcrnjim slovima u historiji Banovića. Nažalost tu vam ne možemo puno pomoći, osim što vam obećavamo VIP tretman na jednoj od prestižnih prihijatrijskih klinika u BiH.
Obzirom da se nikada nisam skrivao iza bilo koga, organizacije ili političke partije, najavljujem vam kontra mjeru, podnošenje krivične prijave zbog zloupotrebe sindikata i lažnog prijavljivanja gdje ćete vi kao vođa kriminalne grupe biti prvoprijavljeni a iza vas vaši politički sindikalci Mirsad Bečić, Dževad Dostović, Mensur Gutić, Ismira Husić, Fertik Glibanović, Enver Bojić, Šaban Mešanović i ostali”- piše Bego Gutić na svom FB profilu.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti