15.04.2024.
HomeSportGuardiola bi mogao napustiti Manchester City?

Guardiola bi mogao napustiti Manchester City?

Manchester City dobio je tešku kaznu Uefe – izbacivanje iz europskih natjecanja na dvije godine (počevši od sljedeće sezone) i 30 milijuna eura kazne zbog ozbiljna kršenja Uefinih regulacija vezanih uz licenciranje i financijski fair-play.

Klub je najavio žalbu, ali ova kazna mogla bi biti samo početak problema za Man City.

Kako piše britanski Independent, Građani bi mogli dobiti kaznu i u Engleskoj. Prema njihovim izvorima, u vodstvu Premierlige već su raspravljali o mogućoj kazni za City budući da podaci koje dostavljaju Uefi moraju odgovarati i onima u domaćem natjecanju. Najvjerojatnije bi ih kaznili oduzimanjem bodova.

Međutim, dugoročno bi to bio manji problem – nakon Uefine kazne, odmah se pojavilo i pitanje budućnosti ove momčadi, napose trenera Pepa Guardiole.

Britanski Telegraph piše da će Guardiola razmotriti svoju budućnost u Cityju ako klub ne uspije smanjiti kaznu. O Guardolinu mogućem odlasku pisalo se i prije kazne, a kao najizgledniji kandidat figurira Juventus, čiji trener Maurizio Sarri ne sjedi baš najčvršće u sedlu.

Naravno, postavlja se pitanje i kakva bi u tom scenariju bila budućnost igrača. Nema sumnje da će biti puno zainteresiranih za zvijezde Cityja ako klub ostane bez Lige prvaka na dvije godine, piše Gol.hr.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti