Guardiola bi mogao napustiti Manchester City?

0

Manchester City dobio je tešku kaznu Uefe – izbacivanje iz europskih natjecanja na dvije godine (počevši od sljedeće sezone) i 30 milijuna eura kazne zbog ozbiljna kršenja Uefinih regulacija vezanih uz licenciranje i financijski fair-play.

Klub je najavio žalbu, ali ova kazna mogla bi biti samo početak problema za Man City.

Kako piše britanski Independent, Građani bi mogli dobiti kaznu i u Engleskoj. Prema njihovim izvorima, u vodstvu Premierlige već su raspravljali o mogućoj kazni za City budući da podaci koje dostavljaju Uefi moraju odgovarati i onima u domaćem natjecanju. Najvjerojatnije bi ih kaznili oduzimanjem bodova.

Međutim, dugoročno bi to bio manji problem – nakon Uefine kazne, odmah se pojavilo i pitanje budućnosti ove momčadi, napose trenera Pepa Guardiole.

Britanski Telegraph piše da će Guardiola razmotriti svoju budućnost u Cityju ako klub ne uspije smanjiti kaznu. O Guardolinu mogućem odlasku pisalo se i prije kazne, a kao najizgledniji kandidat figurira Juventus, čiji trener Maurizio Sarri ne sjedi baš najčvršće u sedlu.

Naravno, postavlja se pitanje i kakva bi u tom scenariju bila budućnost igrača. Nema sumnje da će biti puno zainteresiranih za zvijezde Cityja ako klub ostane bez Lige prvaka na dvije godine, piše Gol.hr.