Gradiška: Pronađena droga vrijedna pola miliona KM

0
foto: nezavisne.com

Granična policija BiH, pod nadzorom Tužilaštva BiH, danas je sprovela operativnu akciju kodnog naziva “Diablo” kojom prilikom je otkriveno je 110 kg opojne droge skanka, namijenjene evropskom tržištu, a njena vrijednost procjenjuje se na oko 250.000 evra.

Kako je navedeno u saopštenju, droga je otkrivena uz pomoć specijalističke opreme na Međunarodnom graničnom prelazu Gradiška kod državljanina Republike Hrvatske, u automobilu nizozemskih registarskih oznaka.

Hrvatski državljanin priveden je u službene prostorije Granične policije BiH, nakon čega će biti predan Tužilaštvu BiH na daljnje postupanje. U predmetu je ostvarena i značajna saradnja sa Državnom agencijom za istrage i zaštitu.

Direktor Granične policije BiH je rekao kako GPBiH bilježi jako dobre rezultate rada. “Uprkos svim problemima s kojima se suočava Granična policija BiH, počevši od borbe s nezakonitim migracijama i značajno umanjenim kadrovskim i materijalno-tehničkim sredstvima, bilježimo jako dobre rezultate rada. Ovo je jedna u nizu uspješnih operativnih akcija u borbi protiv prekograničnog kriminala te ovim putem zahvaljujem i Tužilaštvu BiH i Državnoj agenciji za istrage i zaštitu na odličnoj saradnji, a posebno pohvaljujem djelovanje Centralnog istražnog ureda Granične policije, odjel za prikrivene operacije, na ovako značajnom poduhvatu”, rekao je direktor Granične policije BiH Galić.

 

 

 

 

nezavisne.com