Građanka Tuzle očitala lekciju Imamoviću zbog Stanivukovića: “Stid me… čovjek dodje i pljunu čarsiju! hladno…”

0
Građanka Tuzle Dušica Lukrecija Štilić očitala je lekciju gradonačelniku Tuzle Jasminu Imamoviću zbog nedoličnog ponašanja Draška Stanivukovića, koji se nije poklonio ubijenoj tuzlanskoj mladosti na Kapiji. U svom FB statusu obratila se direktno Imamoviću. Njeno obrćanje prenosimo u cijelosti:
“gdine imamovicu,
lijepo da ste ugostili mladog stanivukovica. procitala sam i sta je bilo na pressici. vidim, sada, ovu fotografiju – doima se da lijepo vam je, obojici!
na ovom mjestu, gotovo da ste jednako udaljeni i od kapije i od mezarja/groblja, gdje vjecno pociva tuzlanska mladost.
stanivukovic smatra da je “rano” i da treba “postovati sve zrtve” i da prvo treba “pricati o buducnosti”, a vi – gradonacelnice – sta vi smatrate?
vama nije bila uvreda sto se on nije poklonio zrtvama zlocina na kapiji? nije vam bila uvreda sto je olako presao preko tog pitanja (istina, vrlo diplomatski, dobre skole i ucitelje djecak ima)? nije vam bilo blam da se setate podno mezarja/groblja, s osobom koja negira genocid u srebrenici (a 100% sam sigurna da negira i kapiju, samo jos nismo imali prilike to da zvanicno cujemo)?
da li ste, mozda, reagovali? na bilo koji nacin rekli mladom gradonacelniku, sta je kapija? jeste li mu, bar, natuknuli? malo ga po prstima pecnuli zbog toga? jeste li ista?
ima ljudi, hronicara ovog grada, znace neko da mi odgovori na pitanje: da li je i jedan zvanicnik, gradonacelnik, predstavnik necega, dosao u zvanicnu posjetu tuzli, a da nije odao pocast kapiji? ima li takvog prije stanivukovica?
jasmine, jer ja te mogu i neformalno osloviti, mene stid ovoga… znaci, tacno me stid! ne znam jesi ti njega zvao, il’ se sam pozvao, il je ovo bila teznja da pokazes da smo rame uz rame sarajevu (a nismo!), ili sta je ovo bilo, al’ bolan stid me… covjek dodje i pljunu carsiju! hladno…” – napisala je građanka Tuzle Dušica Lukrecija Štilić.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here