21.06.2024.
HomeNovostiPretresi u TK, pronađeni oružje, municija, novac i droga

Pretresi u TK, pronađeni oružje, municija, novac i droga

Protiv sedam lica biće dostavljen izveštaj Tužilaštvu Tuzlanskog kantona zbog sumnje da su počinili krivična djela nedozvoljeno držanje oružja i municije i zloupotreba droge, saopšteno je iz kantonalnog Ministarstva unutrašnjih poslova.

Nakon kompletiranja predmeta izvještaji će biti dostavljeni protiv I.G. (73) i Z.G, oba iz Tuzle, R.G. (69) iz Lukavca, A.S. (35) i D.Č. (27) iz Gradačca, tridesetdvogodišnje T.S. iz Gračanice i N.G. (31) iz Kladnja.

Pretresom na sedam lokacija na području Tuzle, Gračanice, Lukavca, Gradačca i Kladnja pronađeni su: puška M48 kalibra 7,9 milimetara, puška 5,5 milimetara, malokalibarska puška, tri pištolja, 144 komada municije različitog kalibra, ljekarska dokumentacija, pečati, akreditacije, registratori, papirne novčanice različitih valuta i apoena, centralna jedinica računara i mobilni telefoni.

Pronađene su i dvije PVC kutije i tri vrećice kanabisa, jedno PVC pakovanje amfetamina, 27 manjih pakovanja nepoznate materije, digitalna vaga za precizno mjerenje, drobilica za drogu, kao i drugi predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz u kasnijem postupku.

Pretresi su izvršeni 23. i 24. juna po nalogu opštinskih sudova.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti