16.04.2024.
HomeNovostiGospodine Čampara, hoćete li komentirati Izetbegovićevu izjavu? Čampara: Ma jok

Gospodine Čampara, hoćete li komentirati Izetbegovićevu izjavu? Čampara: Ma jok

Nakon što je lider Stranke demokratske akcije Bakir Izetbegović kazao kako je teško očekivati da Aljoša Čampara ostane u SDA, kontaktirali smo gospodina Čamparu te ga pitali da komentira ovu Izetbegovićevu izjavu.

– Ma jok – kazao je kratko Čampara.

Izetbegović je nakon kolegija SDA još kazao kako je Čampara dao neopozivu ostavku i da je na Glavnom odboru da je prihvati. Naveo je kako zna Čamparine razloge za ostavku, ali da ne želi govoriti o njima.

Podsjećamo, Aljoša Čampara je jučer objelodanio da daje neopozivu ostavku na mjestu člana Predsjedništva SDA zbog, kako je naveo, odstupanja od proklamovanih kongresnih ciljeva, evidentog pada vrijednosnih kriterija u kadrovskoj politici i prešutnog pristajanja na devijantne pojave, procese i ponašanja pojedinih predstavnika u izvršnoj i zakonodavnoj vlasti. 

– Ovu ostavku dajem, pored spomenutog, i zbog činjenice da se unutar SDA već izvijesno vrijeme dešava jedan atrofirajući proces prema kojem se podobnost i poltronstvo protežiraju nad strukom, ličnim dignitetom, slobodom mišljenja i govora, uz neizostavno sataniziranje onih koji otvoreno govore i podastiru relevantne argumente kao dokaze za evidentne nepravilnosti. Vrhunac svega dogodio se krajem februara ove godine kada je u javnost dospio snimak koji je do najsitnijih detalja prikazao porazno stanje u našoj SDA. Najveća političko-koruptivna afera, koja je dobila ime po njenom glavnom akteru „Asim“, i koju je kao takvu okarakterisala šokirana javnost, a ne ja, ni nakon šest mjeseci nije dobila svoj konačni epilog zbog čega sam duboko razočaran, ali i dodatno uvjeren u ovakvu odluku. Još je poraznija činjenica da su akteri ove afere, suprotno razumu i pravu, nagrađeni određenim imenovanjima i pozicijama, a oni koji su, kao izraz društvene i stranačke odgovornosti, prijavili aferu u nastojanju da se locira i u skladu sa procedurom odstrani maligni dio stranačkog organizma, predstavljani kao disedenti i protivnici unutarstranačkih interesa – kazao je, između ostalog, Čampara.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti