22.07.2024.
HomeNovosti"Glavni Baja" ponovo jaše: CIK nakon ponovnog brojanja glasova: "Predsjednik RS-a je,...

“Glavni Baja” ponovo jaše: CIK nakon ponovnog brojanja glasova: “Predsjednik RS-a je, ipak, Dodik!”

Članica CIK-a BiH Vanja Bjelica-Prutina je danas izjavila kako je kontrolno brojanje pokazalo da je Milorad Dodik pobijedio za predsjednika RS-a, ali su greške mogle uticati za potpredsjednike. Vlado Rogić, član CIK-a BiH dodaje da se izbori ne mogu poništavati i ponavljati, ako nepravilnosti ne utiču na mandate, a današnja odluka neće uticati.

Irena Hadžiabdić, članica CIK-a BiH je kazala kako su izbore u Bosni i Hercegovini obilježile brojne manjkavosti tehničke prirode, to je posebno evidentirano u slučaju obrazaca. “Kontrolno brojanje utvrdilo je da je nepravilnosti bilo, ali da nije bilo prepravljanja volje birača”, dodala je.

“Birački odbori koje je delegirala politika napravili su “havariju” u izbornom procesu”, rekao je Željko Bakalar, član CIK-a BiH. Bakalar je dodao da nevažeći glasački listići nisu mogli uticati na promjene izbornih rezultata. S ovom konstatacijom se složio i član CIK-a Ahmet Šantić koji je kazao da je izvještaj Glavnog centra za brojanje utvrdio nepravilnosti, ali one nisu mogle uticati na promjenu rezultata.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti