15.07.2024.
HomeNovostiPretresi u TK: Pronađena veća količina radnih mašina, oružje, droga i falsifikovani...

Pretresi u TK: Pronađena veća količina radnih mašina, oružje, droga i falsifikovani novac

Policija je u pretresima na osam lokacija u Tuzlanskom kantonu (TK) pronašla veću količinu električnih radnih mašina, oružje, drogu i falsifikovani novac, saopšteno je danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona.

Prestresi su izvršeni na području Tuzle, Srebrenika, Gradačca, Banovića, Kladnja i Živinica.

Iz policije su naveli da je, pored električnih radnih mašina, pronađena lovačka puška, signalni pištolj kalibra devet milimetara s okvirom i sedam komada municije, 33 komada municije kalibra devet milimetara i 80 novčanica u apoenima od 20 i 50 KM za koje se sumnja da su falsifikovane.

Pronađena su četiri pvc pakovanja droge, tri drobilice za opojnu drogu, digitalna vaga za precizno mjerenje, određena količina sjemenki nepoznatog porijekla i drugi predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz u kasnijem postupku.

Pretresi su izvršeni 24. i 25. oktobra po naredbama opštinskih sudova radi sprečavanja, otkrivanja i identifikacije izvršilaca krivičnih djela iz oblasti zloupotrebe narkotičkih sredstava, nedozvoljenog držanja oružja i municije i imovinskih delikata.

Policija radi na dokumentovanju i kompletiranju predmeta, nakon čega će biti podneseni odgovarajući izvještaji Kantonalnom tužilaštvu protiv više lica.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti